Bufon: Juventus je zbog Ronalda izgubio timski DNK-a

Legendarni golman Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) će narednog mjeseca napuniti 44 godine, ali i dalje ne planira da okači kopačke o klin. Trenutno brani boje drugoligaša Parme u kojoj je počeo karijeru prije 26 godine. Ove sezone je odbranio i čak tri od šest penala, ali Parma ima slab tim i nalazi se tek na 13. poziciji na tabeli.

Bufon je dao intervju nekadašnjem saigraču iz Parme Hristu Stoičkovu (Stoichkov) i otkrio neke zanimljive detalje. Naprimjer, da namjerava još da brani i da mu Parma nije posljednji klub. Kaže da bi volio da se okuša „preko bare“.

– SAD ili Meksiko. To su iskustva koja bih volio da doživim. Ali, tek kada vratim Parmu u Seriju A. U tom slučaju bih mogao jednu godinu da provedem u Americi, rekao je Bufon.

Međutim, mnogo zanimljivije su prozivke koje je uputio na račun nekadašnjeg saigrača Kristijana Ronalda (Cristiano) za kojeg je  rekao da je uništio timski duh u svlačionici Juventusa. Bufon se tako priključio prijateljima Kjeliniju (Giorgio Chiellini) i Bonućiju (Leonardo Bonucci) koji su imali slične zamjerke na slavnog Portugalca.

– Juventus je imao šansu da osvoji Ligu šampiona prve sezone kada je Ronaldo došao. Ja sam tada bio u Parizu i nisam mogao da shvatim šta se dešavalo. Vratio sam se, dvije sezone proveo u timu sa Kristijanom i lijepo smo se slagali. Ali mislim da je Juventus tada izgubio svoj timski DNK. Do finala Lige šampiona 2017. smo došli jer smo bili preiskusna ekipa. Iznad svega smo bili cjelina i imali smo jaku konkurenciju u timu još od grupne faze. Sa Ronaldom smo to izgubili – naglašava Bufon.

Bufon je poput kluba iz Torina bio opsjednut osvajanjem Lige šampiona i sve je pokušao da ostvari taj cilj. Čak je išao i u Pari Sen Žermen da to pokuša…

– Činjenica da nisam osvojio Ligu šampiona je uvijek održavala moj takmičarski duh živim. Da sam je osvojio, vjerovatno bih odavno bio u penziji. Ne bih imao ciljeve za koje bi se borio, priznaje Bufon.

 

Prethodni članakPele otpušten iz bolnice
Naredni članakU Srpskoj 132 novozaraženih, dеsеt smrtnih slučajeva