Budžet i imenovanja pred nevesinjskim odbornicima

Na 12. redovnoj sjednici SO Nevesinje koja je zakazana za četvrtak, 30. decembra odbornici će razmatrati budžet za narednu godinu.

Nacrt budžeta u iznosu od 8,3 miliona KM usvojen je na prethodnoj sjednici, a u međuvremenu je provedena i javna rasprava.

Na predloženom dnevnom redu je i Program rada Opštinskog parlamenta. Odbornici bi trebalo da utvrde stopu poreza na nepokretnosti za narednu godinu i procijene vrijednost nepokretnosti za 2021. godinu.

Programe rada i finansijskog poslovanja predstaviće rukovodioci Doma zdravlja, Centra za informisanje i kulturu, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke, Dječijeg vrtića i Turističke organizacije.

Odbornici će razmatrati Izvještaj o realizaciji Strategije razvoja opštine za 2020. godinu i Program rada Štaba civilne zaštite za 2022. godinu. Trebalo bi da donesu i Rješenje o imenovanju članova školskih odbora ispred jedinice lokalne uprave u nevesinjskoj osnovnoj i muzičkoj školi.

Zbog isteka mandata na koji su imenovani odbornici bi trebalo, prvo da razriješe vršioce dužnosti direktora u više javnih ustanova, sekretara SO Nevesinje i vršioce dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja, a potom da imenuju nove ili da starima produže mandat.

Početak sjednice je zakazan za 9 časova.

RN

Prethodni članakBilećanin povrijeđen u tuči
Naredni članakPele otpušten iz bolnice