BROJNI BEOGRAĐANI ISPRATILI MATEJA PERIŠA- Nenad Periš: Hvala Beogradu, imate veliko srce

Otac nastradalog mladića iz Splita Nenad Periš se poslije mise zahvalio okupljenima.

– U ovom teškom trenutku za mene, htio sam svima vama da zahvalim na svakoj molitvi i uzdahu. Pustite me da prije svega zahvalim nadbiskupu Hočevaru, njegovoj svetosti Porfiriju, svećenicima, dekanu župniku na služenju mise, istinski dubokim riječima podrške. Šta reći posle svega? Bože, hvala ti na iskrenosti i ljubavi – rekao je Periš.

Nenad Periš stoički je primao saučešće mnogobrojnih građana koji su došli da saučestvuju u njegovom bolu. Čuli su se komentari ljudi koji su se divili koliko je psihički jak u ovom neizmjerno teškom trenutku.

Građani su mu u suzama prilazili i govorili dirljive riječi utjehe dok je Periš prihvatao svaku pruženu ruku i zahvaljivao se

– Svaka mu čast kako ovo izdržava – rekao je jedan od okupljenih.

Nenad Periš je naglasio da Matej i on ne odlaze iz Beograda

– Ja i moj sin idemo u Split. Ne odlazimo za stalno i ne ostavljamo vas ovdje . Ostavljamo naša srca. Molim Boga da mi da snage – tiho je pričao Periš.

“Ja bih se obratio vama novinarima, htio bih zahvaliti gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao. Bez obzira što je moj sin tu završio ovozemaljski život, srce koje mi je dao Beograd, građani Beograda i cijele Srbije mi je jako pomoglo da kroz ovih 139 dana osjetim ljudsku ljubav, brigu, suosjećanje i sve ono što čovjeku treba u tim trenucima”, rekao je Periš.

Kovčeg sa tijelom Mateja Periša potom je prebačen u pogrebno vozilo koje je krenulo put Splita. Građani sve vrijeme izgovaraju molitvu i plaču. Pred polazak je svima mahnuo i rekao:

– Nosim vas u srcu!, rekao je Periš.

Kurir.rs

Prethodni članakODRŽANA MISA ZA MATEJA Hočevar i Porfirije dirljivim govorom ganuli okupljene (FOTO/VIDEO)
Naredni članakMOSTAR JE VEČERAS U CRVENOM-SLAVI SE OSVAJANJE KUPA BIH