BRENDIRANJE TURISTIČKE DESTINACIJE ”JUŽNI JADRAN – DOLINA NERETVE” I REGIONALNO POVEZIVANJE

 

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske i Turistički klaster Hercegovine zajednički organizuju veliku konferenciju pod nazivom ”Brendiranje turističke destinacije ‘Južni Jadran – Dolina Neretve’ i regionalno povezivanje”, koja će se, u okviru Mostarskog ekonomskog foruma (MEF), održati dana 6. aprila 2022. godine, u konferencijskoj sali Upravne zgrade Sajma, sa početkom u 10:30.

Prvo izdanje Mostarskog ekonomskog foruma, u okviru ovogodišnjeg Sajma privrede  ”Mostar 2022.”, zajednički organizuju Vlada HNK-a, Grad Mostar i Privredna komora FBiH, a činiće ga niz konferencija. Ova o turizmu, u saorganizaciji Vlade HNK-a, hrvatskog ministarstva turizma i hercegovačkog turističkog klastera, jedna je od njih, s posebno reprezentativnim panelistima.

Pozdravnim govorima prisutnima će se obratiti premijer HNK-a dr. sc. Nevenko Herceg, ministrica turizma i sporta RH dr. sc. Nikolina Brnjac i ministrica okoline i turizma FBiH dr. sc. Edita Đapo. Panel raspravom moderiraće savjetnik premijera HNK Darko Juka, a najavljeni panelisti su: dekan ”Edward Bernays” Visoke škole za komunikacijski menadžment dr. sc. Damir Jugo, direktor Instituta za turizam RH dr. sc. Damir Krešić, predsjednik Kantonalnog odbora za razvoj HNK-a dr. sc. Damir Jerković i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK-a Donko Jović.

Konferencija će okupiti veliki broj turističkih radnika, predstavnika vlasti, struke i agencija, koji će zajedničkim snagama pokušati unaprijediti trenutni turistički ambijent južnog dijela jadranske obale i doline rijeke Neretve. Naime, brendiranje je jedan od najvažnijih procesa u prezentiranju jedinstvenosti i prepoznatljivosti turističkih destinacija. Kreiranjem privlačnog turističkog proizvoda i njegovim uspješnim brendiranjem, turistička odredišta postaju globalno vidljivija i poželjnija mjesta za savremene turiste, željne prirodnih, istorijskih, arheoloških, gastronomskih i svakih drugih posebnosti još ”neotkrivenih” prostora.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske i Turistički klaster Hercegovine po završetku konferencije donijeće zaključke koje će pretvoriti u planove budućeg rada te inicirati njihovu implementaciju, a sve u cilju poboljšanja stanja sveukupne turističke privrede, sa akcentom na naznačeni prostor interesovanja ove konferencije. Izjave za medije predviđene su u 10 sati, a fotografisanje i snimanje kadrova moguće je tokom čitavog trajanja konferencije.

Prethodni članakNastavak pregovora Rusije i Ukrajine 1. aprila
Naredni članakPretresi na 22 lokacije, uhapšeno osam lica