Borjana Krišto organizovala božićni prijem u Sarajevu (foto)

Održan je tradicionalni božićni prijem u u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu. Domaćin je bila predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto.

Među gostima su bili član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović, premijer FBiH Nermin Nikšić, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkl Marfi, šef Delegacije Evropske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u BiH Johan Satler, ruski ambasador Kalabuhov, Kristijan Šmit, direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Zoran Tegeltija, te brojne druge zvanice s državnog i entitetskih nivoa vlasti.

Predsjedavajuća Savjeta  ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto iskoristila je priliku da u ime hrvatskih političkih predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine najsrdačnije pozdravi prisutne i od srca im zaželi dobrodošlicu.

– Ovo je vrijeme najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božić je vrijeme kada se naša srca ispunjavaju toplinom i kada osjećamo blizinu svojih najmilijih i na poseban način osjećamo snagu zajedništva. S toga su naša božićna okupljanja postala dio tog zajedništva. Vjerujem da svi mi ovdje, nezavisno o našem porijeklu, vjeri i naciji – u sebi nosimo želju da činimo dobro, da nosimo toleranciju i uzajamno poštivanje. Ovo je prilika za sve nas da popravimo svoje nakane i postupke prema drugima kako bi i dalje nastavili raditi u službi opšteg dobra. To je posebno važno i za našu zemlju Bosnu i Hercegovinu koja je nagrađena raznolikošću. U ovim danima posebno se saosjećamo sa onima koji su otrgnuti iz topline svoga doma, sa onima koji nevino ginu, sa gladnima i bolesnim. Neka ovo okupljanje bude i poruka mira, da se zalažemo za miran, dostojanstven i sretan život svakog pojedinca – kazala je Krišto.

Prethodni članakPolicija utvrđuje identitet napadača, jedan poznat
Naredni članakISTORIJSKA SEZONA Zrinjski se od Evrope oprostio remijem sa moćnom Aston Vilom