Borenović nosi listu PDP-a u Banjaluci

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a biće nosilac odborničke liste PDP-a u Banjaluci, potvrđeno je Nezavisnim u ovoj stranci.

Ovo je potvrđeno na sinoć održanoj sjednici Gradskog odbora PDP-a, a prethodno to je usvojeno i na Predsjedništvu Gradskog odbora ove stranke u Banjaluci.

Inače, u ovoj stranci, kao i u većini ostalih kada se sastavljaju kandidatske liste, situacija nije bila idilična. Prvobitno, prema nezvaničnim informacijama, listu u Banjaluci trebao je da nosi Igor Crnadak, aktuelni poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, međutim na to nije pristajao dio stranke, i većina Gradskog odbora. Drugi prijedlog bio je Nebojša Drinić, takođe poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali protiv toga bio je dio ljudi iz vrha stranke. U takvim okolnostima, Borenović kao nosilac liste, iako obavlja funkciju poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH bio je kompromisno rješenje.

Danas u 16 časova ističe rok do kojeg političke partije treba da dostave kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Prethodni članakCIK: Danas ističe rok za podnošenje kandidatskih listi
Naredni članakTesla je u detalje opisao šta će nam se dogoditi (VIDEO)