Bivši šef policije prijavio da ga je napao bivši ministar

Policija i Tužilaštvo u Brčkom provjeravaju da li je sinoć došlo do fizičkog sukoba između Đorđa Popovića, bivšeg ministra saobraćaja i veza Republike Srpske i Gorana Lujića, bivšeg šefa policije Brčko distrikta, u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako je rekla Dževida Hukičević, portparol policije Brčko distrikta, policiji je juče oko 18.25 časova G.L. prijavio da ga je Đ.P. fizički napao i da se potom udaljio sa lica mjesta.

Nakon prijave policija je izašla na lice mjesta i napravila uviđaj. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo Brčko iz kojeg je potvrđeno da je tužilac obaviješten i da oni rade na tom slučaju.

Goran Lujić, bivši šef policije Brčko distriktra, rekao je da ga je sinoć u ovom gradu u resotranu udario Đorđe Popović, bivši ministar saobraćaj i veza Republike Srpske, a potom pobjegao.

Lujić tvrdi da ga je Popović udario u glavu, te mu isjekao ruku, a kada je uzeo telefon da pozove policiju, “Popović je pobjegao”.

“Šta da vam kažem, to je takav profil čovjeka. Bio je pijan, pa me je napao. Mog prijatelja, koji je sjedio sa mnom, je udario bokserom. Bilo je to potpuno bezrazložno. Obratio mi se s prijetnjom ‘Što te nisam ranije ubio’. U pitanju je potpuno neshvatljivo ponašanje. Prijavljen je policiji, sad će policija sprovesti postupak”, rekao je Lujić.

Popović je, inače, rekao da ovaj sukob datira od 2007. godine.

“Ima tu jedan sukob koji između nas datira još iz 2007. godine, kada je on kukavički odradio da ja budem jedan od onih koje je tada zamjenik visokog predstavnika smijenio”, rekao je Popović.

S druge strane, Lujić to negira.

“Ja nemam veze s tim slučajem. Ja sam u to vrijeme bio šef, radio svoje poslove. A to što je on imao sa OHR-om nema nikakve veze sa mnom”, naveo je Lujić.

Đorđe Popović, bivši ministar saobraćaja i veza RS, potvrdio je da u restoranu u Brčkom došlo do incidenta sa Goranom Lujićem.

“Bilo je tu nekih više verbalnih nota. Ništa spektakularno. Više je u pitanju naguravanje”, rekao je Popović.

Na pitanje da li je pobjegao sa mjesta događaja, kako postoje tvrdnje, rekao je da nije, niti je imao odakle bježati.

“Ne znam šta bih vam rekao. Ima tu jedan sukob koji između nas datira još iz 2007. godine, kada je on kukavički odradio da ja budem jedan od onih koje je tada zamjenik visokog predstavnika smijenio. Ima tu animoziteta i netrpeljivosti. A ostalo neka policija odradi. Ja nisam povrijeđen, niti me je policija još saslušala. Ima tu svjedoka”, kaže za Popović. Nezavisne novine

 

Prethodni članakOKLOPNA VOZILA ROSU KRENULA NA SJEVER KOSOVA
Naredni članakSaobraćajna nesreća u Trebinju, poginulo jedno lice