Bivši hrvatski ministar odbrane: Ne treba da gledamo šta radi Srbija, vodimo 3:0

Bivši ministar obrane Hrvatske Ante Kotromanović rekao je da su “Srbi izabrali svoj put, a to je Rusija” i da “odugovlače pregovore sa EU”.

– Oni godinama odugovlače pregovore sa EU i ne znam zašto to forsiramo. To im nije cilj, oni to neće, kalkulišu. Rusija ima snažan uticaj. Oni imaju puno pravo, i to je u redu, da modernizuju vojne snage, ne moramo i ne treba da se opterećujemo stvarima koje Srbija radi. Vodimo 3:0, dobili smo rat, članica smo EU i NATO – rekao je Kotromanović za N1, komentarišući diplomatski okršaj Beograda i Zagreba, nakon što je Hrvatska odbila protestnu notu Srbije uz saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske u kome se Srbija “poziva da uvede sankcije Rusiji i time se svrsta na pravu stranu istorije”.

Dodaje da se ne plaši da će Srbija napasti Hrvatsku jer, kako kaže, Srbija nema dovoljno snaga.

Osvrnuo se i na vraćanje vojnog roka.

– Smeta mi što je to nekakav odgovor Srbiji. Imali smo vojni rok koji smo obustavili jer niko nije htio da služi vojni rok. Bićemo u situaciji kakvu smo, poslije dvije-tri godine, imali ranije. Za mene je taj rok tri mjeseca. Previše žurimo, dovešćemo OSRH u nezgodnu situaciju – rekao je Kotromanović.

Prethodni članakVulin: Ne bojimo se napada Hrvatske
Naredni članakSTRATEŠKE ODLUKE DOPRINJELE RAZVOJU KOMPANIJE – Trivan: Uspešnost m:tel-a ključna je za rast cele privrede