Bileća: Opštinsko rukovodstvo za otpuštanje, opozicija za poništenje plana sistematizacije

Rukovodstvo opštine Bileća najavilo je danas nastavak procedura za otpuštanje viška radnika, dok predstavnici opozicije traže da bude poništen nacrt sistematizacije za rješavanje pitanja prekobrojnih radnika.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović rekao je da se sistematizacija mora sprovesti i smanjiti broj radnika, jer lokalna uprava ne može funkcionisati sa postojećim brojem.

On je podsjetio da se za plate izdvaja oko 60 odsto budžeta, što je neodrživo i plan je da se za 80 smanji broj zaposlenih, navodeći da su zaposleni posljednju platu primili za mart.

Vujović je u pauzi skupštinskog zasjedanja rekao novinarima da će čim dobiju novac za otpremnine iz opštine otići 30 ljudi koji su potpisali da žele dobrovoljni odlazak, a da će za ostale biti rok od tri mjeseca za proglašenje tehnološkog viška.

Odbornik SNSD-a Miroslav Sudžum kaže da niko ne poriče da u opštini ima višak radnika, alismatra da sistematizacija nije urađena u skladu sa zakonom i da je treba poništiti, navodeći da su danas na sjednici Skupštine opštine tražili od opštinskog rukovodstva informaciju o tome po kome pravilniku je donesen nacrt.

Odbornik Srpske radikalne stranke Dražen Dunđer rekao je da se Bileća postepeno mogla izvući iz krize, prirodnim odlivom radnika u penziju, a da se u međuvremenu ne primaju novi.

Odbornici Skupštine opštine Bileća razmatraće 12 tačaka dnevnog reda, između ostalog, izvještaj o izvršenju budžeta opštine za prvu polovinu ove godine, kao i informaciju o sprovedenoj finansijskoj reviziji opštine za prošlu godinu.

Prethodni članakBogdanović ušao u istoriju: Bogdan postao svjetski rekorder na meču s Kanadom
Naredni članakPokrenut niz postupaka za povratak uzurpirane srpske imovine u FBiH