BILEĆA: Da li će biti raspuštena Skupština?

BILEĆA – Nastavak šeste redovne sjednice Skupštine opštine Bileća održava se danas, za koju predstavnici skupštinske većine tvrde da je u skladu sa poslovnikom, a opozicija da je sve mimo zakona i pravilnika lokalnog parlamenta jer je Vlada Republike Srpske uputila prijedlog Narodnoj skupštini za raspuštanje bilećkog parlamenta.

Predsjednik Skupštine opštine Bileća Mato Vujović rekao je novinarima da su ispoštovane odredbe poslovnika tog parlamenta i da ne vidi nikakve prepreke da se skupština ne održi, istakavši da ona funkcioniše, da se odluke donose i da za sada postoji stabilna skupštinska većina.

Vujović je dodao da su pojedine stranke pokrenule inicijativu za raspuštanje Skupštine opštine Bileća i da je na Narodnoj skupštini Republike Srpske da odluči o tome.

Odbornici SNSD-a napustili su na početku sjednicu skupštine jer je, kako su istakli, napravljen niz propusta u njenom sazivanju i prekršen poslovnik o radu te skupštine.

Dalji rad SNSD-a u Skupštini opštine Bileća će, kako su istakli, zavisiti od odluke Narodne skupštine kojoj je Vlada Srpske uputila prijedlog o raspuštanju lokalnog parlamenta.

To će, kako su naveli, biti razmotreno na sjednici Narodne skupštine 24. novembra, jer je prekršen zakonski rok od tri mjeseca od kada je održana posljednja sjednica skupštine opštine Bileća.

Načelnik opštine Veselin Vujović rekao je novinarima da ne očekuje da će doći do raspuštanja Skupštine opštine Bileća, jer nema potrebe za tim jer, kako je rekao, skupština funkcioniše, što se vidi i prema održavanju današnje sjednice.

On je istakao da ta opština nije dobila napismeno nikakvu odluku da je lokalni parlament raspušten i da ne vidi razloga za nove izbore u Bileći, te da ne očekuje da će biti poništene odluke koje danas usvoji bilećki parlament.

Odbornik Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj” Dražen Dunđer rekao je da je sve u vezi sa održavanjem ove sjednice urađeno mimo zakona i napomenuo da je prekršen zakon o lokalnoj samoupravi jer sjednica nije održana u zakonom predviđenom roku od 90 dana.

Dunđer je istakao da je skupštinska većina u opštini Bileće, okupljena oko SDS-a, pokazala da po svaku cijenu želi da se održi na vlasti, te da je nerad skupštine raspustio ovaj parlament.

Na današnjem nastavku šeste redovne sjednice, između ostalog, su izabrani predsjednik i članovi opštinske izborne komisije i usvojene odluke o imenovanju načelnika opštinskih odjeljenja.

Srna

 

Prethodni članakProjekt zaštite Neretve
Naredni članakELEKTROPRIVREDA REPUBLIKE SRPSKE: PODRŠKA TENISKOM KLUBU, VRTIĆU I OMLADINSKOJ ORGANIZACIJI