Bilbija konačno dobio poziv u reprezentaciju BiH

Selektor reprezentacije BiH Ivajlo Petev objavio je danas popis igrača za susrete Lige nacije koje se igraju u junskom ciklusu.

Na popisu se konačno našlo ime najboljeg strijelca Premijer lige Nemanje Bilbije, koji je u prvenstvu zabio čak 31 gol, a kojeg je Petev do sad ignorisao.

– Uvijek sam pokušavao izbrati najbolje igrače koje imamo tako da su ovo trenutno naši najkvalitetniji igrači. Spisak je malo proširen jer u deset dana igramo četiri zahtjevne utakmice. Termin nije baš najidealniji jer se lige završavaju, kraj je sezone, igrači su željni odmora ali počinjemo novi tkmičarski ciklus i veliki zahtjevi su pred nama.

Na pitanje šta se promijenilo od trećeg mjeseca Petev je odgovorio:

– Malo sam se ja promijenio, već smo godinu dana zajedno i osim što smo se bolje upoznali moramo biti i mentalno zreliji. Puno smo analizirali i ponoviću šta sam rekao prije godinu dana, imamo jako dobre igrače, nadam se da će se svi maksimalno zalagati i siguran sam da ćemo ovaj put da budemo bolji, pametniji i zreliji, te da postignemo bolje rezultate.

Selektor je bio jasan i kad je riječ o bodovima u Skupini 3, B Lige nacija

– Ja mogu obećati da ćemo moja ekipa i ja učiniti sve da ostvarimo bolji rezultat. Imamo četiri utakmice i to je maksimalno 12 bodova koje želim. U svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu i jako je bitan naš pristup i zalaganje igrača, vjerujem u njih i da možemo postići ovaj cilj.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 30. maj u Trening kampu u Zenici.

dnevni.ba

Prethodni članakMostarski maturanti slave kraj srednjoškolskog obrazovanja
Naredni članakNema poskupljenja električne energije u Srpskoj