BILA JE VELIKI ČOVJEK I HUMANISTA, UZ LJUDE UVIJEK KADA JE NAJTEŽE

U Bolnici Nevesinje juče je od posljedica zaraze virusom korona preminula medicinska sestra Mirjana Parović koja je će u ovom mjestu i cijeloj istočnoj Hercegovini i Mostaru ostati upamćena kao veliki čovjek i humanista.

Mirjana je bila borac prve kategorije u Otadžbinskom ratu i nosilac je odlikovanja Orden krsta milosrđa za požrtvovanje i hrabrost, njegu ranjenika i bolesnika.

Pomagala je svima i uvijek bila svima  pri ruci kada je bilo najteže.

”Ne možemo čekati, ranjenici čekaju. Ja idem prva”, bile su Mirjanine riječi kojie su se dugo prepričavale.

On koji su je poznavali, kažu, da je imala veliko srce.

”Valjala mi je više nego Gospod,  u ratu, kada je bilo najteže. Ne samo meni, nego svima”, uz suze se juče prisjećala jedna Mostarka.

Mirjana Parović rođena je 1958. godine u Glavatičevu. Srednju medicinsku školu završila je u Mostaru. Radila je u Hitnoj medicinskoj pomoći i vrtiću u Sarajevu. Izbijanjem rata izbjegla je u Nevesinje i kao dobrovoljac priključila se Vojno-tehničkom institutu i kao medicinska sestra zbrinjavala je ranjenike na prvoj liniji fronta. Najveći dio rata provela je u ambulanti na Zijemljima.

Od 1994. godine radi u Bolnici Nevesinje, a od 1999. godine u Službi za transfuziju. Od 2009. godine prelazi u Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske gdje je radila kao transfuziološki tehničar. Bila je dobrovoljni davalac krvi i jedan od osnivača nevesinjskog Udruženja dobrovoljnih davalaca.

Sahrana će biti obavljena u nedjelju, 29. novembra u 13 časova na Pravoslavnom groblju u Bjelušinama u Mostaru.