Biković o ljubavi, prevari, kompromisima “Histerično se trudimo da zaboravimo šta nas čeka”

Glumac Miloš Biković jedan je od najpopularnijih glumaca mlađe ekipe, koji radi na raznim projektima – od filmova i serija do reklama.

Publika će uskoro moći da ga gleda i u predstavi “Baal”.

Miloš za Blic priznaje da puno radi, ali da je prednost to što svoj posao voli.

– Radim dosta, radim mnogo. Volim to što radim, možda bih mogao bolje da balansiram između odmora i rada, ali trenutno sam u takvoj situaciji da se mnogo toga otvara i da ja mnogo toga želim, da se iskalim i da isklešem svoj dar. Proces u pozorištu je bio takav da sam u ovom periodu mogao da se bavim umjetnošću. Instagrami, reklame, promocije, sve oduzima mnogo energije, ali je dio mog posla.

 

Da li ste se nedavno odmorili na planini?

– Jesam, ali ja sam manijak. I kad odem da se odmaram, ja skijam dok ne dobijem grčeve u nogama.

Pored posla stižete i da se zabavljate. Mrtva trka je između vas i Andrije Miloševića ko će nas više nasmijati na Instagramu.

– Mislim da je Andrija vrlo duhovit čovjek. Glumci imaju višestruku ulogu u društvu, da nekoga uteše i daju nekome nadu. Humor je neophodan da bi čovjek bio zdrav.

Za nekoliko dana se otvara teniski turnir Srbija open na kom će biti i Novak Đoković. Da li će biti prilike da i vas vidimo na tribinama ili terenu?

– Ako hoćete baš da se smijete, biće sjajna opcija da i ja zaigram tenis. Biću u Moskvi u tom periodu, imaću gostovanje kao žiri.

 

Koliko se trudite da živite život bez filtera i lažne maske?

– Cijeli život je kompromis. Nemoguće je da čovjek živi bez kompromisa. Koliko god se on trudio da zaboravi na tu činjenicu, mi svi završavamo na jednom mjestu. Čovjek ne vidi posljednju tačku, može da osjeća, ali da ne vidi šta je u pitanju. Histerično se trudimo da zaboravimo tu crnu rupu nad kojom levitiramo na različite načine. Neki filteri su potrebni u određenim situacijama, nekada jednostavno moraš da napraviš kompromis.

U posljednje vrijeme pjevači često prelaze u glumačke vode. Da li vam to smeta?

– To je normalno. Imamo primjere poput Ledi Gage, Bili Ajliš. Mnogi su se pojavljivali na projektima zbog svoje popularnosti. Ljudi se snalaze i dovijaju koliko mogu. Postoje uloge gdje estradne ličnosti uz harizmu donesu sebe. Ali ne možete vi biti glumac koji će raširiti opus u različitim ulogama, situacijama, žanrovima. Ne kažem da pjevači ili pjevačice nemaju talenat, ali isto tako ne možemo da kažemo ako je neko nešto jednom odglumio, da je on glumac. Da se ne razumijemo pogrešno, nalazimo se u istom sosu.

Da li vjerujete u tvrdnju “u ljubavi svi su grešni, preživeće samo srećni?”

– Zavisi šta je ljubav. Kada kažemo nešto apstraktno poput toga „šta je ljubav?“, svako kada zažmiri imaće različitu pretpostavku ispred sebe. Neku drugu ideju, zato se povređujemo i zato to može da bude istinito što ste rekli.

 

Da li biste oprostili prevaru?

– Jednom na ulici me je jedan šibicar prevario i nisam mu oprostio.

Kako komentarišete čitav slučaj oko Branislava Lečića?

– Mi nismo ništa govorili. Samo smo željeli da zaštitimo pozorište od medijske hajke kojom je izložen Branislav Lečić, a samim tim i pozorište. Podržao sam inicijativu dok traje medijska hajka kako ne bismo došli u neprijatnu situaciju, mi, kao i sam Branislav Lečić. A ne da se odreknemo čovjeka, dok sud ne donese svoje mišljenje. Mediji su pretvorili javni prostor u arenu, gdje se ljudima uništava život bez presude, piše Blic.