BIHAMK upozorava: Putevi zaleđeni

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima iz BIHAMK-a upozoravaju na zaleđen kolovoz.

– Posebno izdvajamo dionice u jugozapadnoj i istočnoj Bosni. Magla smanjuje vidljivost na području: Viteza, Banovića, Kalesije, Kladnja, Srebrenika, kao i na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme je obavezno – naglasili su.

Zbog učestalih odrona izdvojeni su putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Prethodni članakSrpski centar BRUTALNOM partijom vodio Denver do pobjede
Naredni članakŠvicarska policija uhapsila državljane BiH tokom provale