BIĆE REALIZOVANI ZNAČAJNI PROJEKTI U NEVESINJU

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas u Nevesinju da institucije Srpske nisu odustale od značajnih projekata koje je trebalo realizovati u ovoj lokalnoj zajednici, a što nije bilo moguće usljed epidemije virusa korona.
Cvijanovićeva je naglasila da će Vlada Republike Srpske, ali i iz budžeta predsjednika Srpske, intervenisati da bi se već krajem godine počelo sa realizacijom projekata.

„Imamo svijest o tome šta su potrebe Nevesinja i zainteresovani smo da ga razvijamo i pravimo sve uspješniju lokalnu zajednicu“, rekla je Cvijanovićeva nakon sastanka sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem.

Ona je dodala da je raduje odnos posvećenosti lokalne uprave prema potrebama stanovnika i mjesnih zajednica koje su iskazale svoje potrebe, ali i dobar odnos koji imaju sa republičkim institucijama.

„Ovo jesu poteškoće i definitivno neki novi izazovi izazvani pandemijom, ali sam sigurna da ćemo se izboriti sa tim i naravno poslije toga ići u susret nekim novim, boljim i većim projektima“, rekla je Cvijanovićeva.

Avdalović je rekao da je ostalo da budu realizovani projekti rekonstrukcije puta od Nevesinja do Mostara, odnosno do međuentitetske linije, zatim rekonstrukcija zgrade u kojoj su smještene biblioteka, Muzička škola i Spomen-soba, projekat kanalizacije za naselje Šehovina, Miljvac i Šajbe, te izgradnja saobraćajnica u najvećim izbjegličkiom naseljima Brežine i Lapčevine.

On je naveo da je razgovarano i o realizovanim projektima, kao i o problemima sa kojima se suočava fabrika „Klaudija“.

„Ovoj fabrici pokušavamo pomoći i mislim da će Vlada Srpske iznaći načina da pomogne da bi stabilizovala poslovanje i počela normalno da izvozi proizvode u zapadnu Evropu“, rekao je Avdalović.