Berkovići: Za devet projekata oko 24.500 KM

Omladinska banka Berkovići podržaće ove godine devet projekata usmjerenih na razvoj te lokalne zajednice u ukupnoj vrijednosti od 24.520 KM.

Iz Omladinske banke naveli su da će biti finansirani projekti razglednica Berkovića, “Uklonimo deponiju, sačuvajmo planetu”, “Osvjetlimo našu ulicu”, “Nabavka turističke signalizacije”, “Ljepše dvorište, ljepša okolina”, “Ormar više, briga manje”, “Više kontejnera, manje deponija”, “Budućnost za sve” i saniranje lokalnog makadamskog puta u selu Dabrica.

“Razglednica Berkovići je projekat koji ima za cilj da obogati turističku ponudu opštine jer će na dvije lokacije, na najvišem vrhu brda Hrgud – Pariču biti postavljen ram za slikanje, dok će na brdu Trusina odakle se pruža najbolji pogled na urbani dio opštine i Dabarsko polje biti postavljena klupa u obliku srca i tako će se dobiti dvije razglednice Berkovića”, istakli su iz banke.

Projekat “Više kontejnera, manje deponija” ima za cilj postavljanje kontejnera za odlaganje otpada, kako bi se onemogućilo stvaranje deponija, a najviše koristi od toga će imati mještani sela Hatelji, ali i cijela lokalna zajednica.

Iz banke su pojasnili i da projekat “Ormar više, briga manje” ima za cilj nabavku novih ormarića, vješalice i klupa za svlačionice u sportskoj dvorani u Berkovićima.

“Taj projekat će koristiti Djeci koja treniraju džudo, košarku i fudbal u sportskoj dvorani, ali i onima koja dođu na turnire i takmičenja”, istakli su iz banke.

Omladinska banka Berkovići već pet godina realizuje projekte u toj lokalnoj zajednici, a nastala je kao rezultat saradnje Fondacije “Mozaik” i opštine.

Prethodni članakVišković i Cvijanovićeva sa azerbejdžanskim ambasadorom
Naredni članakKaran: Šmit i američke sankcije postaju bezbjednosni problem za Srpsku