Beograd ponovo najveće žarište u Srbiji

Beograd je ponovo najveće žarište virusa korona u Srbiji, jer je od 111 novozaraženih 40 odsto u ovom gradu, izjavio je danas zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Nekoliko je dana je bilo hladnije, bašte nisu radile i ovo što se dešava je posledica da se maske nisu nosile u zatvorenim prostorima – rekao je Vesić.

On je naveo da će danas zasjedati Krizni štab i apelovao na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

– Molim i apelujem na sve Beograđane i Beograđanke, na zaposlene u radnjama, nosite maske u zatvorenim prostorima. To je jedini način da se zaštitimo od epidemije, da ne dođemo u situaciju u kojoj smo bili u junu ili martu i da ponovo svako zna nekog ko je pozitivan na kovid 19 – rekao je Vesić za TV Pink.

On je naveo da je noćas kontrolisano oko 80 objekata i da su se manje-više primenjivale mjere, dodavši da postoje određeni restorani i gosti koji ne žele da primjenjuju mjere.

– Molim da se ponašamo odgovorno ovog vikenda jer od toga zavisi takva će nam epidemiološka situacija biti u ponedjeljak, utorak i srijedu – naglasio je Vesić.

On je naveo da ponovno uvođenje vanredne situacije ili vanrednog stanja nije na dnevnom redu i da je u ovom trenutku dovoljno da se svi pridržavaju epidemioloških mjera.