Banjalučka firma Krajina grup dobila dozvolu za promet medicinskog kiseonika

Banjalučka firma Krajina grup dobila je dozvolu za promet medicinskog kiseonika i trenutno je jedina firma u Srpskoj sa tom dozvolom Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, potvrđeno je za Glas Srpske.

Međutim, iz ove firme kažu da zbog nedostatka kiseonika na tržištu, koji je uzrokovao virus korona, sama dozvola ne znači mnogo.

– Kompanija Meser, koja snabdijeva skoro kompletno tržište u FBiH, u mogućnosti je da obezbijedi određene količine medicinskog kiseonika i za zdravstvene ustanove u Srpskoj, ali ni oni nisu sigurni do kada će moći da obezbjeđuju kiseonik. Zbog novog talasa virusa korona sve zemlje koje imaju postrojenja za proizvodnju kiseonika ograničavaju ili potpuno zabranjuju izvoz kiseonika, tako da prometom ove tečnosti mogu da se bave uglavnom kompanije sa dugotrajnim ugovorima – kažu iz Krajina grupe.

Oni ističu da su ispunili sve uslove i obezbijedili neophodne dozvole da se u skladu sa zakonom uključe u borbu za nabavku kiseonika za potrebe zdravstvenih ustanova u Srpskoj.

Prethodni članakPolicija na nogama u Banjaluci i Doboju zbog nabavki Instituta
Naredni članakPetrović: Nema poskupljenja struje za domaćinstva