Banjalučanka se godinama lažno predstavljala kao inspektorka SIPA

Pripadnici SIPA prijavili su tužilaštvu Banjalučanku M.B., koju terete da se godinama u Banjaluci lažno predstavljala kao inspektorka SIPA.

Naime, službenici SIPA podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.B., zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela lažno predstavljanje.

– Prilikom preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti Agencije, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim osobama u javnim organima na području Banjaluke predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije u namjeri pogodovanja trećim osobama u vezi sa postupcima koje vode ti javni organi – navode iz SIPA.

Takođe, prikupljena su i saznanja da se u posljednje četiri godine na području Banjaluke za sada neutvrđenom broju osoba iz svoga bližeg i daljeg okruženja iz trenutno neutvrđenih razloga predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije, kao i ovlaštena službena osoba Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske te da navedene radnje i dalje čini.

– U vezi sa navedenim pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje sumnjaju da im se prijavljena ženska osoba i/ili bilo koja druga osoba lažno predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije, da navedeno prijave lično dolaskom u prostorije Regionalne kancelarije Banjaluka ili putem kontakt telefona 051/348-280, s ciljem preduzimanja odgovarajućih mjera i radnji te procesuiranja istih – dodaju iz SIPA.

Prethodni članakDa li je i 500 godina malo: BiH svrstana u “RATNU GRUPU” zemalja koje žele u EU
Naredni članakŠOK I NEVJERICA: Elek došao na Vukanovu tribinu