BANJA LUKA: UHAPŠEN PRIPADNIK KAVAČKOG KLANA

U Banjaluci je uhapšen muškarac čiji su inicijali A.Ј. /26/ iz Bara po potjernici NCB Interpola Podgorica radi krivičnog postupka koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

– Sumnja se da je A.Ј. tokom jula i avgusta 2018. godine u Baru i Budvi, kao član kriminalne grupe koju su još sačinjavali O.A, N.E, C.D, M.D, C.E, N.M. i drugi, u granicama svoje odgovornosti, učestvovao u izvršenju teškog krivičnog djela, teško ubistvo u pokušaju na štetu Đ.Ј. – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je A.Ј. lociran i uhapšen u zajedničkoj aktivnosti službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, crnogorske policije i Agencije za istrage i zaštitu BiH i sprovođenjem aktivnosti ciljanog traganja i razmjenom operativnih podataka u okviru međunarodne operativne policijske saradnje.

U MUP-u Srpske Srni je sinoć rečeno da su pripadnici MUP-a u Banjaluci uhapsili jednog od članova Kavačkog klana.

Radi se o Almiru Jahoviću, pripadniku Kavačkog klana. Ovo lice, koje ima veoma značajan uticaj u Kavačkom klanu, uhapšeno je oko 19.00 časova na parkingu kod Ferhadije.

Crnogorsko pravosuđe traga za Almirom Jahovićem od 2018. godine. Protiv Jahovića i još šest osoba podignuta je optužnica koja ih tereti za planiranje likvidacije Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće.

Optužnim aktom obuhvaćeni su Adnan Osmanagić, Mirza Nurković, Almir Jahović, Enzan Ciriković, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil.

Za Jahovićem i Osmanagićem su bile raspisane crvene potjernice jer su bili nedostupni vlastima Crne Gore. Osmanagić je i dalje u bjekstvu.

Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Jovana Đurovića postavio optuženi Ciriković.

Ciriković je u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najvjerovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema.

Jovan Đurović ranjen je godinu dana kasnije u Amsterdamu, a bio je označen kao blizak saradnik Luke Bojovića, vođe zemunskog klana.

 

Prethodni članakU FBiH u petak stiže 500.000 kineskih vakcina sinopharm
Naredni članakPovrijeđena tri vatrogasca tokom gašenja požara kod Mostara