Balić ostaje na čelu Sindikata policije HNK, Kovač predsjednik Skupštine

Za predsjednika Sindikata policije u HNK izabran je Nail Balić, saopšteno je danas iz Sindikata policije HNK. Oa odluka donesena je još prije pet dana, a prema istoj za Balićevog zamjenika izabran je Vido Marić, dok je novi predsjednik Skupštine Dragan Kovač.

Također, izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora i Statutarne komisije Sindikata policije u HNK za mandatni period 2022-2026. godine.

Na sjednici su usvojeni Izvještaj o radu Sindikata, Finansijski izvještaj za razdoblje 2018-2022. godine, kao i Program rada za razdoblje 2022-2026. godine. 7

”Istaknuto je zadovoljstvo radom i postignutim rezultatima Sindikata policije u proteklom četverogodišnjem periodu sa posebnim naglaskom na dostignuti nivo socijalnog dijaloga sa Vladom HNK, te na poboljšanje radno-pravnog i materijalnog statusa policijskih službenika i državnih službenika i namještenika zaposlenih u MUP-u HNK”, navodi se u saopštenju Sindikata.

Prema njihvim rječima novoizabrano rukovodstvo je ”preuzelo obavezu da u sljedećem četverogodišnjem razdoblju nastavi aktivnosti na jačanju uloge Sindikata u socijalnom dijalogu i poboljšanju radno-pravnog i socijalnog statusa zaposlenih u MUP-u HNK.

 

Prethodni članakMOSTAR – 15 osoba se liječi od korone, 8 novih slučajeva
Naredni članakDodik zbog Turkovićeve napustio sjednicu Predsjedništva BiH, kada je otišla vratio se