BAJDEN OŠTRO PROTIV PUTINA Bijela kuća morala intervenisati odmah nakon njegovog govora u Varšavi

Za ime božje, ovaj čovjek ne može ostati na vlasti, rekao je juče američki predsjednik Džo Bajden o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u završnim trenucima govora u Varšavi.

Odmah nakon njegovog govora stiglo je “pojašnjenje” iz Bijele kuće, u kojem se navodi da Bajden nije pozivao na promjenu režima u Moskvi. Predsjednikova poenta bila je da Putinu ne treba dozvoliti da ima moć nad susjednim državama.

BBC u analizi navodi da se radi o jasnom pokušaju da se Bajdenove riječi povuku. Naime, Vašington je zabrinut da bi Bajdenova izjava mogla staviti dodatan pritisak na Putina te ga učiniti još nestabilnijim.

S obzirom na to da je Putin šef države koja ima ogromnih problema s invazijom na Ukrajinu, a ujedno kontroliše i nuklearni arsenal, Amerikanci su zabrinuti jer ne žele stjerati Putina u ćošak, prenosi Index.

Direktno pozivanje na promjenu režima u Moskvi moglo bi, smatraju u Vašingtonu, izazvati nestabilnost i povećati nepredvidivost. A posljednja stvar koju želite u ovakvoj situaciji je nepredvidivost, navodi BBC.

Prethodni članakMnogi jedva zarade za hranu: Ne nazire se kraj poskupljenjima u Srpskoj, slijedi INFLATORNI ŠOK
Naredni članakBeograd domaćin Prve svjetske konferencije o borbi protiv kovida