Bačena zapaljiva naprava u dvorište srpske porodice na Kosovu

U dvorište porodice Vesić iz Klokota komšije Albanci bacili su zapaljivu napravu usljed čega im je izgorio veći dio rastinja na imanju, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Tek pukom srećom, piše u saopštenju, vatra nije doprla do kuće u kojoj žive Ljubomir i Olga sa kćerkom Stanijom, a prilikom napada kćerki su upućene i uvrede na albanskom.

Kancelarija navodi da ovo nije prvi put da se porodica Vesić nalazi na meti različitih provokacija, pritisaka i prijetnji, ali je prvi put da su se našli na meti direktnog napada, zbog čega osjećaju posebnu zabrinutost.

Vesići pretpostavljaju da se iza ovog napada krije namjera komšija da ih zastrašivanjem natjeraju da prodaju imanje.

– Ovo je, nažalost, još jedan primjer sa kojim se sve problemima suočavaju Srbi južno od Ibra i kakvim se sve ekstremističkim metodama služe Albanci ne bi li zastrašivanjem oterali Srbe sa svojih ognjišta – navodi Kancelarija.

Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj, a obići će ih i predsjednik Privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić da bi im pružio pomoć i podršku.

Nedopustivi su i zabrinjavajući pritisci sa kojima se suočava porodica Vesić i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od policije da pod hitno rasvijetli ovaj slučaj i odgovorne privede pravdi, a od međunarodnih predstavnika da ovaj slučaj tretiraju s najvećom pažnjom.

Prethodni članakFilm “Koda” dobio Oskara za najbolji film
Naredni članakNova runda pregovora Rusije i Ukrajine u utorak u Istanbulu