AUSTRIJA POOŠTRAVA MJERE Zbog povećanog broja zaraženih vraćaju se maske i Zeleni pasoš

 Zbog velikog broja novozaraženih Austrija se, nakon nešto više od nedjelju dana od ukidanja gotovo svih epidemijskih mjera, vraća oštrijim korona pravilima – maskama i 3G.

Ministarstvo zdravlja izradilo je nacrt uredbe koja treba da stupi na snagu od ponoći, a koja pored već najavljenih maski u svim zatvorenim prostorima, vraća i 3G pravilo, a tako i Zeleni pasoš.

Obaveza nošenje FFP2 maske se ponovo uvodi za autobuse, brodove, ustanove, tržne centre, crkve, u prodavnicama, kod frizera, u salonu lepote, u kompletnom ugostiteljstvu, a tako i diskotekama.

Isto tako maska se vraća u hotele, u prostorijama koje svi gosti zajedno koriste, ali se vraća i na sportskim takmičenjima, u bioskope, pozorišta…

Obaveza nošenja maski se ne primenjuje samo ako vlasnik ili zaposleni kontrolišu 3G dokumenta – sertivifakt o vakcinaciji, potvrda o preležanom kovid19 ili negativan test (PCR koji važi 72 sata ili antigenski test 24 sata – klijenata ili putnika.

Zbog porasta broja novozaraženih vlada ponovo poziva firme da zaposlene vrate na rad od kuće, ako je to moguće.

Inače Beč, za razliku od ostatka Austrije 5. marta ostao je pri oštrijem režimu, koji je u nekim dijelovima čak i strožiji od uredbe koja tek treba da stupi na snagu.

Prethodni članakNadal propušta turnir u Monte Karlu
Naredni članakIz Ukrajine izbjeglo više od 3,5 miliona ljudi