Arlov i Ćutilo o podršci Fonda banjalučkom odboru

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov i direktor Fonda za izbjegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo razgovarali su danas u Novom Sadu o podršci Fonda velikim projektima Odbora, kako ove, tako i narednih godina.

Ti humanitarni projekti usmjereni su ka srpskoj djeci sa Kosova i Metohije i Hrvatske koje Odbor sprovodi već 14 godina.

Tokom razgovora Ćutilo se saglasio da je riječ o posebnim, velikim i jedinstvenim projektima u regionu.

– Projekti su usmereni srpskoj školskoj deci, kao i deci i mladima sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije, ali i šire. Rado ćemo se uključiti i podržati prema našim mogućnostima te velike projekte, koji povezuju srpski narod i pomažu srpsku decu – naglasio je Ćutilo.

On navodi da će Fond ove godine pomoći realizaciju 10. jubilarnog projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

“Pomoć će se ogledati u smještaju djece i mladih sa poteškoćama u razvoju. Oni će sa ostale 500 djece od 25. juna biti gosti Odbora i Republike Srpske”, istakao je Ćutilo.

Arlov je zahvalio Ćutilu, koji je razumio i prihvatio da Fond, kao značajna institucija Pokrajinske vlade podrži projekte Odbora okrenute djeci i mladima.

– Djeca i mladi su naša budućnost i budućnost srpskog naroda u cjelini, ma gdje živjeli. Odbor ove godine organizuje deseti jubilarni projekat `Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske`, koji je do sad ugostio po sedam dana u Republici Srpskoj više od 5.000 djece školskog uzrasta – rekao je Arlov.

Prema njegovim riječima, ove godine projektom je predviđeno učešće djece sa Kosova i Metohije, kao Gline i sa Banije u Hrvatskoj.

– Taj projekat ima podršku Vlade i Ministarstva prosvjete i kulture, porodice omladine i sporta, trgovine i turizma, a najviše samih lokalnih zajednica i osnovnih škola, domaćina djece iz Republike Srpske – naveo je Arlov.

Predsjednik banjalučkog Odbora izrazio je zadovoljstvo što je uspješno izgrađen Dnevni centar “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici.

– Posebno nas raduje što smo uspjeli izgraditi i sad opremamo naš najveći projekat Dnevni centar `Podrži me – 9. januar` u Kosovskoj Mitrovici površine 714 metara kvadratnih – ističe Arlov.

On dodaje da je do sada u njega utrošeno više od 300.000 evra, a namijenjen je za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja “Podrži me”.

– Vjerujemo da ćemo ga do kraja godine u potpunosti urediti i opremiti, zahvaljujući humanim ljudima i institucijama – kaže Arlov.

Prethodni članakVlada donijela odluku o hitnoj finansijskoj pomoći za Ljubinje
Naredni članakPodignuta optužnica zbog nedozvoljene trgovine lijekovima