Antonov: Prijeti opasnost direktnog sukoba Rusije i NATO u Evropi

Rusija i NATO suočeni su sa opasnošću izbijanja direktnog oružanog sukoba u istočnoj Evropi, izjavio je danas novinarima ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

– Mi se zapravo suočavamo sa opasnošću direktnog sukoba između oružanih snaga Rusije i Sjevernoatlantske alijanse u istočnoj Evropi. Do nedavno je bilo nemoguće zamisliti da će se američki i njemački tenkovi kretati po državi koja se graniči sa Rusijom – upozorio je ruski diplomata u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu ruske ambasade, prenosi TAS.

Prema njegovim riječima, ispostavilo se da su zapadni vojni instruktori pomagali ukrajinskoj vojsci da dejstvuje sa “izuzetno skupim vojnim oruđima poput PVO sistema Patriot”.

– Sada se govori o učešću vojnika iz zemalja članica NATO u borbenim dejstvima (u Ukrajini). Takav scenario ne može da se sprovede bez odobrenja Vašingtona – naglasio je ruski ambasador u SAD.

On je ukazao da je glavna briga farmera u Americi, Evropi i Rusiji da žive normalnim životom i “da imaju priliku da oru zemlju bez straha za sutrašnjicu”.

“Međutim, jastrebovi u SAD, koji guraju planetu ka Trećem svjetskom ratu ravnodušni su prema njihovim težnjama – zaključio je Antonov.

 

Prethodni članakSrbin sudi hrvatske derbije?
Naredni članakKRIK, CIA, BIA, MUP i Skaj: Ko sad podgrijava optužbe o Darku Šariću i kakva je uloga Francuza?