Antonov: NATO bi da stavi što više vojske na rusku granicu

Samit NATO-a u Vilnjusu je pokazao da je Alijansa zainteresovana za to da što više vojske koncentriše na granicama Rusije, rekao je ambasador Ruske Federacije u SAD Anatolij Antonov, piše Raša tudej Balkan.

U takvim uslovima, kako je rekao, Moskva “nema gdje da se skloni”, a posljednji NATO samit neće “poljuljati uvjerenost Rusije u ispravnost svojih postupaka”.

– Nemamo nikakvu sumnju da će zadaci specijalne vojne operacije biti ispunjeni – naglasio je ambasador.

On je dodao da je posljednji samit bloka – koji je počeo juče, a završava se danas – potvrdio koliko je, zapravo, NATO pakt usmjeren protiv Moskve, protiv koje se danas Alijansa bori svim resursima kojima raspolaže.

– Sjedinjene Države su spremne da idu po ivici kako bi zadržale svoju dominantnu poziciju na međunarodnoj sceni. One ne mogu da se pomire sa mišlju da mogu izgubiti ulogu globalnog lidera – rekao je on.

Bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev juče je, takođe, komentarisao samit i tom prilikom izjavio da je treći svjetski rat, kako se čini, sve bliži.

Prethodni članakHidrometeorološki zavodi izdali narandžasto upozorenje; Drugi toplotni talas ove godine
Naredni članakCvijanović pisala Guterešu: Ako postoji odluka Savjeta bezbjednosti o pozicioniranju Šmita dostavite nam je