Amazon otpušta stotine radnika

Odjeljenje za računarstvo u oblaku kompanije Amazon otpušta stotine zaposlenih u svojim tehnološkim, prodajnim i marketinškim jedinicama.

“Identifikovano je nekoliko ciljanih oblasti organizacije koje treba unaprijediti kako bi se nastavio fokus na ključne strateške oblasti za koje vjerujemo da će pružiti maksimalan uticaj. Nismo olako donijeli ove odluke i posvećeni smo podršci zaposlenima dok prelaze na nove uloge u Amazonu i šire”, rekao je portparol Amazon Web Services.

Unosna AWS jedinica bilježi usporavanje rasta prodaje u posljednjim kvartalima pošto su kompanije smanjile svoju potrošnju u oblaku zbog rastućih kamatnih stopa. Rukovodioci Amazona izrazili su određeni optimizam u februaru kada su rekli da tržište ponovo počinje da pokazuje znake ubrzanja, piše Seebiz.

Do smanjenja zaposlenih u AWS tehnološkom timu došlo je nakon što je Amazon rekao da će ukloniti sisteme plaćanja bez blagajne u svojim Fresx prodavnicama u Sjedinjenim Američkim Državama.

AWS jedinica uključuje timove koji nadgledaju tehnologiju bez blagajnika pod nazivom Just Walk Out, kao i Dasx pametna kolica i Amazon One tehnologiju plaćanja zasnovanu na dlanu. Tim za tehnologiju prodavnica je premješten iz Amazonove maloprodajne grupe i spojen sa odjeljenjem za računarstvo u oblaku 2022. godine.

Prethodni članakKako su Srđan i Dejan pokazali da su psihopate
Naredni članakЈaka snježna oluja pogodila sjeveroistok SAD, više poginulih i povrijeđenih