Aleksandra Prijović rasprodala i četvrti koncert u Zagrebu, u Sarajevu zakazala dva

Popularna srbijanska pjevačica Aleksandra Prijović uspješno je započela svoju regionalnu turneju “Od istoka do zapada” napunivši do posljednjeg mjesta Štark Arenu tri noći zaredom. Potom je rasprodala sve karte za četiri koncerta u Zagrebu, a onda i dva u Sarajevu.

Kako pišu hrvatski mediji, karata za četvrti koncert Aleksandre Prijović u Areni Zagreb više nema. Extra FM je na svojim stranicama objavio da su sva četiri zakazana koncerta zvijezde rasprodana.

Pjevat će u Zagrebu četiri dana zaredom

Sredinom sedmice Prijović je rasprodala treći koncert u Areni Zagreb te je dodala i četvrti datum. U punoj Areni će nastupati 1., 2., 3. i 4. decembra ove godine.

“Nakon toliko poziva prijatelja, suradnika, poruka obožavatelja, ja sam se morala odlučiti i na četvrtu Arenu. Oko datuma nismo baš imali izbora jer su unaprijed rezervirani, tako da će se novi koncert održati 4. 12., četvrtu večer zaredom. Iskreno, teško je raditi četiri dana zaredom, ali ja ću se potruditi da svaki bude kao prvi, dat ću sve od sebe, i više nego itko misli da mogu”, izjavila je tada Prijović za Extra FM.

Karte za Sarajevo brzo rasprodate

Prijović je prošlog vikenda tri puta napunila beogradsku Štark Arenu.

Srbijanska pjevačica  organizovaće i dva koncerta u Sarajevu, zbog velikog interesa za nastup najavljen za 28. oktobar.

Kako su najavili organizatori,  Prijović će nastupati i 29. oktobra u dvorani “Juan Antonio Samaranch”, odnosno u sarajevskoj Zetri. Prvi koncert, zakazan za 28. oktobar, poprilično je brzo rasprodan.

Prijović je “preko noći” postala fenomen na ovim prostorima. Posljednje vijesti iz njenog menadžmenta govore i da planira da sljedeće godine organizuje koncert na Marakani, a u planu joj je i novi album.

Aleksandra Prijović je započela svoju karijeru još kao djevojčica. Mediji koji je prate, bilježe da je na jednom od svojih prvih festivala „Deca pevaju hitove“ pobijedila pjevajući pjesmu „Takvi kao ti“ Nine Badrić. Navodi se da čim je postala punoljetna prijavljena za takmičenje u Zvezdama Granda. Njena popularnost je počela prije 10 godina, 2013. godine, kada je u Zvezdama Granda osvojila četvrto mjesto i kao nagradu dobila snimanje pesme. Prvi hit uslijedio je 2016. godine kada je snimila pesmu „Totalna anestezija“. Iste godine objavila je pjesmu „Senke“ koja je za jedan dan na Youtube imala milion pregleda. Inače, Prijović je od 2018. godine udata za Filipa Živojinovića kojem je maćeha Lepa Brena.

Marinović: Vodeći predstavnik nove generacije mladih folk zvezda

Sociolog Nemanja Marinović ocjenjuje za N1 Srbija da je Aleksandra Prijović vodeći predstavnik nove generacije folk zvijezda.

„Ako posmatramo fenomen njenih uspeha u poslednjih nekoliko meseci, ima više različlitih faktora za to. Prvi momenat je to što je subkulutra mladih izašla iz priče koja je bila ‘gaserska’. Aleksandra Prijović se sada nameće kao zvezda mlade generacije koja peva muzički stil koji je oduvek bio najpopularniji na ovim prostorima. On je bio u zatišju do pre nekoliko godina, tako da mislim da je to kontinuitet našeg kolektivnog balkanskog muzičkog ukusa“, smatra Marinović.

On navodi da je slična situacija sa muzičkim ukusom najvećeg broja građana od početka osamdesetih godina prošlog veka, praktično od pojave Lepe Brene, koja je sticajem okolnosti maćeha muža Aleksandre Prijović.

Jagatić: Prijović veliki šamar hrvatskim medijima

Rok kritičar iz Zagreba Dubravko Jagatić ocjenjuje za N1 da je uspjeh Aleksandre Prijović dokaz da su internet i društvene mreže pobijedile u utakmici sa televizijama i radio stanicama i njihovim urednicima.

„Ja mislim da je ono šta je napravila u Zagrebu prevenstveno jedan veliki šamar hrvatskim medijima. Svi se oni sada iščuđavaju i pitaju se: ‘Ko je ona’? A zapravo je priča vrlo jednostavna, publika danas ne sluša ni radio stanice niti gleda televiziju, već prati internet i društvene mreže, prvenstveno Jutjub. Tu ljudi slušaju ono što žele da slušaju, a ne ono što im se pušta na standardnim medijima. Moje kolege i urednici misle da jedino znaju ono što publika voli i puštaju im hitove za koje misle da su najveći. Međutim, realnost je potpuno drugačija“, objašnjava Jagatić.

 

Prethodni članakRaste broj mrtvih u Izraelu i Gazi, na Tel Aviv ispaljeno 150 raketa
Naredni članakMaks Ferstapen osvojio treću titulu prvaka Formule 1 zaredom