Albanac koji je prekinuo meč sa Srbijom: Žao mi je što sam se popeo na crkvu, zbog drona ne žalim

Tog kobnog 14. oktobra dogodio se veliki skandal na stadionu Partizana koji je potresao čitav region. 

Srbija je dočekala Albaniju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i svi su znali da je napetost na veoma visokom nivou, ali opet svi su se nadali da do haosa neće doći. Međutim, nije tako mislio i Albanac Ismail Morina. 

Sa dronom na koji je okačio zastavu „velike Albanije“ prekinuo je utakmicu u Beogradu, a takođe i izazvao sukob igrača reprezentacija Srbije i Albanije. Stefan Mitrović u želji da se utakmica što prije nastavi skinuo je zastavu i oborio dron zbog čega je došlo do incidenta na samom terenu. 

Nakon ovog poteza Morina je sebi od života napravio „pravi pakao.“ Naredne tri godine proveo je u zatvoru ili kućnom pritvoru, zbog čega se nikako ne osjeća dobro. 

Priču o Morini prenio nam je magazin „Nedeljnik“, koji je ekskluzivno priredio dio knjige Džejmsa Montagija „1321: Among the Ultras“, u kojoj ovaj engleski novinar donosi priču o Albancu koji je kontrolisao dron na meču Srbije i Albanije.

Bilo je toliko priča i teorija zavjere o ovom incidnetu, ali jedina prava istina je ta da je Morina želio da učini patriotski čin i da se osveti srpskim huliganima za paljenje zastave u Đenovi.

– Kažu da sam uvredio njihovu zastavu. Njihovu vjeru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave – kaže Morina u knjizi „1321: Among the Ultras“.

Istakao je da se kaje samo zbog jedne stvari.

– Zbog jedne jedine stvari: što sam se popeo na crkvu. Ako su se Srbi vjernici uvrijedili zbog toga, žao mi je. Tražim oproštaj što sam se popeo na crkvu. A ostalo? Osjećam samo ponos. Sve je to bilo moja ideja. I moja sposobnost. I moja glupost. Ali sve je bilo moje – objasnio je Morina.