Ako UEFA ne bude reagovala, nećemo nastaviti učešće! Šurbatović jasan: Očekujemo rigorozne kazne za skandalozno ponašanje!

Ne želimo da se ovo više ikada ponovi, poručuje generalni sekretar FSS-a.

Skandalozno ponašanje “navijača” obilježilo je današnji meč Hrvatske i Albanije u Hamburgu. Sve je krenulo od Hrvata koji su na sraman način vrijeđali Srbe i srpski narod, a na sve to nadovezali su se Albanci. U jednom momentu, huligani su uglas skandirali “Ubij, ubij, ubij Srbina”.

To je bio nastavak užasnih napada prema našim navijačima i fudbalerima u Njemačkoj. Sve je počelo na dan kada su “orlovi” igrali protiv Engleske u Gelzenkirhenu, provokacija je bilo i u narednim danima, a današnje vrijeđanje prevršilo je sve mjere.

Tim povodom generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije – Jovan Šurbatović, u razgovoru za “RTS” otkrio je da će od UEFA biti zatražene rigorozne kazne, a u slučaju da ih ne bude, naša reprezentacija neće nastaviti učešće na Evropskom prvenstvu.

– Skandalozno! Fudbalski savez Srbije će od UEFA zahtjevati da sprovede najstrožije sankcije po cijenu da ne nastavimo učešće na Evropskom prvenstvu. Ne želimo da se ovo više ikada ponovi – rekao je Jovan Šurbatović, a potom nastavio.

-Ovakvo ponašanje nije zapamćeno u istoriji fudbala, tome nije mjesto u sportu. Ne želimo da učestvujemo na takvom Evropskom prvenstvu… Ako UEFA ne bude drastično kaznila FS Albanije i Hrvatske, razmislićemo kako dalje. U stalnoj smo komunikaciji i sigurni smo da će kazne biti rigorozne. Želimo da im se zahvalimo za reakciju povodom skandaloznog ponašanja “novinara”, njemu je odmah oduzeta akreditacija. Sada ćemo uputiti protestno pismo, ovo nema veze sa fudbalom, Evropsko prvenstvo ne treba da se politizuje.

UEFA je danas saopštila kazne Fudbalskom savezu Srbije povodom ispada pojedinaca na meču “orlova” protiv Engleske. Šurbatović otkriva da se radi o ubacivanju predmeta na teren, ali i rasističkih uvreda na račun tamnoputih igrača.

– Jesmo kažnjeni od strane UEFA, to su pojedinačni slučajevi. Naša publika se ponašala bolje od mnogih. Kažnjeni smo zbog ubacivanja predmeta na teren i zbog rasističkog ponašanja jednog navijača koji je vrijeđao tamnoputog igrača. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima, mi Srbi smo gospoda i apelujem da se tako ponašamo. Narod smo otvorenog srca, sve prihvatamo i po tome smo poznati.

Imao je Jovan Šurbatović i poruku za srpske navijače pred sutrašnji okršaj sa Slovencima u Minhenu.

– Želim, prije svega, da se zahvalim navijačima na sjajnoj podršci protiv Engleske. Nažalost, nismo postigli željeni rezultat, ali nadam se da ćemo već sutra pobijediti Sloveniju. Sutra će biti više od 15.000 navijača, očekujem da pola stadiona bude uz Srbiju. Želim da im poručim da budu gospoda, bodrite naše igrače i ne vrijeđajte protivnike – podvukao je Šurbatović.

 

 

 

Prethodni članakUNRS poziva nadležne u MUP-u da zaštite Natašu Miljanović Zubac
Naredni članakNajduži dan u godini – večeras kalendarski stiže ljeto