Akcija u Trebinju: Plišane igračke za mališane

Dubravka Vujnović iz Trebinja s kćerkama Marinom i Lenom već petu godinu organizuje akciju “Jedan pliško za mali smeško”, u kojoj će, zajedno s gradskim Crvenim krstom, djeci iz socijalno ugroženih porodica donirati po jednu plišanu igračku za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Mama Dubravka i njene kćerke su prije nekoliko godina, upravo uoči ovih praznika, shvatile da u stanu imaju veliki broj plišanih igračaka koje bi mogle podijeliti drugoj djeci, pa su ih najprije oprale i osušile, a onda odnijele u Crveni krst.

Nakon toga su, zajedno s nadležnim u Crvenom krstu, došle na ideju da pozovu sve svoje sugrađane koji se žele uključiti u akciju da donesu plišance koji im nisu potrebni i doniraju ih za ovu akciju, a kada su se ljudi u prvoj godini masovno odazvali, krenulo je tradicionalno sakupljanje plišanaca uoči novogodišnjih i božićnih praznika.

“Sada smo plišancima dodali i knjižice za djecu, slikovnice, koje već nekoliko godina dijelimo uz paketiće socijalno ugroženoj djeci, što meni i mojim mjezimicama pričinjava veliko zadovoljstvo, jer smo svjesni devize da je tvoje samo ono što s nekim podijeliš”, kaže Dubravka Vujnović.

Akciji se svi zainteresovani Trebinjci i Trebinjke mogu pridružiti i ove godine javljanjem Dubravki preko Facebook stranice “Jedan pliško za mali smeško” ili u Crveni krst, gdje je u toku i akcija sakupljanja sredstava i slatkiša za paketiće.

Paketići će se dijeliti u tri navrata, za nikoljdanske, božićne i novogodišnje praznike, a planirana je i novogodišnja  predstava zajedno sa trebinjskim glumcima amaterima u Kulturnom centru u Trebinje, kojoj će, osim mališana iz socijalno ugroženih porodica, moći prisustvovati svi trebinjski mališani.

Dubravka Vujnović je, osim humanitarnog rada u kome je pokrenula više akcija za pomoć ranjivim kategorijama dječjeg uzrasta, kao majka djevojčice s poteškoćama u razvoju, saradnik na blogovima koji se bave djecom s poteškoćama u razvoju, a bavi se i spisateljskom djelatnošću upravo za ove mališane.

Nezavisne novine

Prethodni članakHirurg pacijentu amputirao pogrešnu nogu
Naredni članakDodik u posjeti Ruskoj Federaciji