Akcija “Sultan II”: Zaplijenjeno 3 kilograma droge i oružje

Policija MUP-a Kantona Sarajevo je pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužioca KS realizovala operativnu akciju “Sultan II” u kojoj su uhapšena dva muškarca, a zaplijenjeni su, između ostalog, droga i oružje.

Kako se navode iz MUP-a Kantona Sarajevo, pretresi su izvršeni na području opštine Novi Grad s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U pretresima je pronađen PVC paket u kojo je bio kokain težine 850 grama, četiri PVC pakovanja speed teški 2.330 grama, PVC kesa sa 399 komada tableta ekstazija MDMA, PVC kesa težine 10 grama u kojoj je bila marihuanu, te pištolj, 113 komada metaka, određena količina maraka i evra i drugi predmeti.

Iz policije dodaju da su zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen A.D. (34) iz Sarajeva.

“Zbog sumnje da je počinio krivično djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija uhapšen je A.H. (31) iz Sarajeva”, navode iz policije.

Prethodni članakOsumnjičeni za pribavljanje protivzakonite korist od 600.000 KM
Naredni članakDvije osobe povrijeđene u udesu kod Stoca