AKCIJA DARIVANJA KRVI: ”DOBROTVOR” POZIVA SVE DAVAOCE KRVI I ONE KOJI TO ŽELE POSTATI DA SE ODAZOVU AKCIJI 3. JANUARA

Humanitarno društvo ”Dobrotvor” iz Mostara povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi i poziva sve dobrovoljne davaoce da se odazovu ovoj humanoj akciji.

Akcija će se u saradnju sa Odjelom tansfuzilogije Svečilišne kliničke bolnice Mostar održati u srijedu, 3. januara sa početkom u 10 časova u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

”Pozivamo sve dobrovoljne davaoce krvi i one koji to žele postati da se odazovu u što većem broju kako bi ovim činom u vrijeme najradosnijeg hrišćanskog praznika pokazali humanost i onima kojima je potrebno obezjedili ovu dragocjenu tečnost koja život znači”, navode iz ”Dobrotvora”.

Napominju da je u okviru ”Dobrotvora” osnovana sekcija dobrovoljnih davalaca krvi, te da će se na njihovu prvu akciju odazvati dobrovoljni davaoci iz prijateljskog društva u Ljubinju.

Iz ”Dobrotvora” navode da će za sve učesnike akcije biti priređen ručak i prigodno druženje.

Nakon ove akcije, ”Dobrotvor” nastavlja svoje aktivnosti podjelom paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene porodice na području cijelog Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

Prethodni članakŽena koja je naoružana hodala cestom kod Mostara biće upućena na psihijatriju
Naredni članakTeška saobraćajna nesreća na ulazu u Konjic, stvorile se kilometarske kolone