AirSerbia potvrdio liniju za Mostar: ”Letimo u najomiljeniji grad bivše Jugoslavije”

Srpska aviokompanija AirSerbia potvrdila je skore letove na relaciji Mostar-Beograd. Liniju su najavili kao svoj let u ”jedan od najomiljenijih gradova bivše Jugoslavije”.

”Sa zadovoljstvom vam najavljujemo novu liniju Beograd – Mostar od aprila do oktobra 2024. godine! Raspored letova je tri puta sedmično – ponedjeljak, petak i nedjelja, avionom Embraer E175”, navode.

Dodaju da Air Srbija ovom linijom širi svoje prisustvo u BiH, doprinoseći ”jačanju privrednih, ekonomskih i drugih veza”.

”Ovi letovi povezaće dva grada, ali omogućiti i dobru povezanost Mostara, preko Beograda, sa brojnim gradovima u Zapadnoj i Sjevernoj Evropi i Americi”, navode.

Uvođenjem Mostara u svoju mrežu destinacija, Air Serbia će letjeti do čak 17 gradova u zemljama bivše Jugoslavije.

”Mostar spada među najpopularnije turističke destinacije u Bosni i Hercegovini. Čuveni Stari most, koji je svojevrsno obilježje grada, se zajedno sa Starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO”, stoji u objavi Air Srbije. Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel za medije je rekao da će cijena karte iznositi 60-65 eura u prosjeku.

Prethodni članakZenica: Na Dan Republike uz povike “Alahu Ekber” zapalili zastavu Srpske (VIDEO)
Naredni članakAmbasada SAD u Sarajevu osudila spaljivanja srpske zastave i napad na srpsku porodicu