Aerodrom Mostar – generator razvoja Mostara i Hercegovine

U sklopu 23. Međunarodnog sajma privrede organizovana je konferencija „Aerodrom Mostar – generator razvoja Mostara i Hercegovine“.

Na konferenciji su govorili gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, pomoćnik federalnog ministra za izgradnju, upravljanje i razvoj aerodroma, vazduhopolvne infrastrukture i avioprevoznike Amadeo Mandić, direktor BHANSA-e Davorin Primorac i direktor firme G-tour Međugorje Davor Ljubić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić istakao je da je u proteklih godinu puno urađeno i može se reći kako smo tik pred uspjehom i kako će se već ove godine napraviti ozbiljan pomak kada je Aerodrom Mostar u pitanju.

Izaslanik federalnog ministra saobraćaja i komunikacija Amadeo Mandić naglasio je da će ministarstvo nastaviti sa ulaganjima u aerodrome i subvencioniranje novih avionskih linija.

Prema riječima direktora Aerodroma Mostar Ivana Ljubića cilj Aerodroma ove godine je oživiti poslovanje i vratiti dio tržišta koji je bio izgubljen zbog pandemije koronavirusa. On je izrazio nadu da će predstavnici svih nivoa vlasti pomoći razvoj Aerodroma kao generatora razvoja Mostara i Hercegovine.

Direktora BHANSA-e Davorin Primorac naveo je kako je za razvoj Aerodroma Mostar ključno uspostaviti strateško partnerstvo sa niskotarifnom avionskim kompanijama. Tada bi Aerodrom Mostar u veoma kratkom roku ostvario svoj maksimalni kapacitet, a to je 150 hiljada putnika u jednoj godini.

2022. godina je godina povratka za turistički sektor, kazao je između ostalog direktor firme  G-tour Međugorje Davor Ljubić. Takođe je naglasio kako Mostar i Hercegovina mogu iskoristiti činjenicu da Hrvatska iduće godine ulazi u Shengen. Prema njegovim riječima turistički radnici su spremni za pokretanje turističkog razvoja, ali potrebna im je pomoć predstavnika vlasti za realizaciju novih projekata.

Prethodni članakDučićev dan – utočište srpske poezije
Naredni članakVelež deklasirao Tuzlu sa 4:0 i stigao na korak do finala Kupa BiH