Aerodrom Banjaluka i ove godine očekuje veliki broj putnika

Nesporna je činjenica da je Aerodrom Banjaluka u proteklih nekoliko godina, nakon, pa i decenija stagnacije i praktično održavanja na tzv. “toplom pogonu”, u proteklih samo nekoliko godina napravio dobre rezultate.

Uspostavljanje brojnih avio linija sa svijetom imalo je nevjerovatne rezultate za mnoge privredne sektore cijelog sjeverozapadnog dijela BiH, a naročito za Krajinu i Banjalučku regiju.

Direktorka Aerodroma Republike Srpske navela je ljetna sezona povećava broj putnika, u odnosu na zimski period.

– Mi sko u protekle četiri godine ostvarili svoje ciljeve – navela je Trivićeva gostujući u našem Јutarnjem programu.

Istakla je da je banjalučki aerodrom prošlu godinu završio sa 460.000 putnika što je rast za 120.000 putnika u odnosu na 2022. godinu, a statistike pokazuju da je od 2019. do 2023. godine ostvario rast od 207 odsto prema broju putnika.

Podsjetila je da je dodatno uvedeno i saobraćanje na novim destinacijama poput Krita, Rodosa, Barselone i Baden Badena, u saradnji sa avio-kompanijama i turoperatorima.

Prema njenim riječima, povećanje broja putnika na banjalučkom aerodromu direktno se odražava na privredu i razvoj turizma Srpske, dok istraživanja pokazuju da od 250.000 dolazećih putnika u Srpsku u 2023. godini, zadržavanjem tri do četiri dana svaki od njih potroši minimalno 200 evra.

– Na banjalučkom aerodromu se otvara i “Free Shop”, radili smo na proširenju kapaciteta parkinga. Završili smo pregovore za korišćenje skladišnog kargo prostora, pa ćemo ići u razvoj kargo saobraćaja, da pored putničkog koristimo i transport roba. Plan je i da se proširi zgrada aerodroma upravo jer ove godine očekujemo veliki broj putnika – poručila je Trivićeva.

Prethodni članakMajka poslala kćerku od osam godina kod ujaka po šerpu: On je silovao i ubio
Naredni članakGujon: Rezolucijom se namjerno ignorišu srpske žrtve i reanimira rasizam