Adela Gosto se povukla iz izborne trke: Nisam više član niti jedne stranke

Vijećnica Adela Gosto objavila je na svom Facebook profilu saopćenje za javnost u kojem je navela kako povlači svoju kandidaturu na predstojećim izborima kao nositeljica lista na Starom gradu ispred Koalicije “Grade moj”.
-Zbog poruka i poziva koje trenutno dobivam dužnost mi je obavijestiti javnost i sve one koji su tokom mog političkog angažmana bili uz mene i koji su i na ovim izborima željeli glasati za mene, da sam preko vikenda odlučila povući svoju kandidaturu kao nositelja liste na Starom gradu ispred Koalicije “Grade moj”. Sve što ću reći povodom ove teme je da sam tokom vikenda bila pred izborom dal’ da pogazim sve u što vjerujem ili da ostanem dosljedna onom čemu su moji roditelji odgajali i čemu ja učim svoju djecu. Izbor je jasan – napisao je Gosto.  
U nastavku je napisala da je ono što joj je najbitnije da je njen otac trenutno ponosan na nju.
– Ja od ovog trenutka nisam član niti jedne stranke. Niti sam na bilo kojoj listi za ove izbore. Molim vas da poštujete moj stav i moju privatnost. O ovoj temi neću govoriti, a moja odluka će svima biti puno jasnija nakon izbora. Hvala vam za sve pozive i poruke tokom današnjeg dana, oni su mi samo potvrda da sam ostala na pravom putu. Niko nije rekao da će pravi put biti lagan i svjesna sam da ću puno puta baš kao i sada tim putem morati koračati sama, ali ja sam dovoljno jaka za to. Ovo nije kraj”, kazala je Gosto u objavi.
Kako kaže, ona je ovu igru ​​naučila igrati i to bez varanja.
– Ja sam ovu igru ​​naučila igrati i to bez varanja i takve stvari koliko se god činilo da se danas ne vrednuju… vjerujte da se vrednuju. Jer samo dobre stvari dugo traju. Hvala PMP-u na svemu i želim im svu sreću na izborima“, zaključio je Gosto.
Gosto je trebao predvoditi listu koalicije “Grade moj” za područje Starog grada. Nakon njenog odustajanja tu listu predvodi Amira Hadžić, dok gradsku listu ove koalicije predvodi Sanel Kajan.
Adela Gosto, inače jedna od najaktivnijih vijećnica u Gradskom vijeću Mostara, dobila je na stotine poruka podrške građana Mostara. Mnogi sa žaljenjem konstatuju da je ona bila njihov izbor i glas naroda.
Danas je na društvenim mrežama napisala da se nakon dugo vremena konačno osjeća kako se već dugo vremena nije osjećala i da je zahvalna na svakoj poruci podrške.
Prethodni članakVlada HNK: Policiji uručeni ključevi devet novih vozila
Naredni članakPogledajte hapšenje službenika Granične policije BiH