Abazović: Ako se nađe pitanje povlačenja priznanja Kosova, protiv smo

Nosilac liste „Crno na bijelo“ na izbroima u Crnoj Gori, Dritan Abazović izjavio je da će, ukoliko se u budućoj vladi Crne Gore nađe na dnevnom redu pitanje povlačenja priznanja samoproglašenog Kosova, biti protiv toga.

„Naravno da ćemo biti protiv, a mislim da se to pitanje i neće naći na dnevnom redu zato što je to nešto što smo završili, ne treba se vraćati u prošlost“, rekao je Abazović u intervjuu za „Kurir“.

Dodao je da očekuje čak i da Beograd i Priština u doglednom vremenu nađu zajednički jezik i dogovor, koji bi smirio tenzije i omogućio proces pomirenja.

„Mir nema cijenu. Ovde svi žele mir, nikome ovdje nije do rata, nego do života, biznisa…“, dodaje Abazović.

Lider liste koja odlučuje o budućnoj vladi Crne Gore, na spekulacije da će „teško formirati vlast s Demokratskim frontom i da će se pridružiti DPS-u Mila Ðukanovića“, kategoričan je da to toga neće doći.

„Naša platforma je od početka jasna, za nas su glasali ljudi koji žele promjene, promjene su se desile i mi to nećemo iznevjeriti. Uprkos stotinama poziva, uprkos hiljadama poruka koje sam primio u prethodnom periodu. Uprkos pozivima iz međunarodne zajednice, pozivima mojih kolega iz regiona, dajem riječ da Dritan Abazović i koalicija ‘Crno na bijelo’ neće podleći nijednom pritisku“, kaže Abazović.

Upitan koliko će biti teško sastaviti novu vladu, kaže da će biti teško i izazovno, jer se prvi put dešavaju promjene, dodajući da se ništa neće desiti preko noći, jer treba donijeti prave odluke.

„Cilj je da se razlikujemo po svemu. Da radimo u interesu građana, da ne budemo bahati, da ne budemo rasipnici, da ne budemo posvećeni ličnom interesu, da budemo stručniji, efikasniji. Da budemo pomiriteljski nastrojeni prema svim vjerskim zajednicama, da budemo drugačiji po svemu“, rekao je Abazović.