VLADA HNK SA 110.000 KM POMOGLA NABAVKU VOZILA ZA OŠ ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg učestvovao je danas na svečanosti Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama Mostar, organiziranoj povodom završetka velike akcije ”Ti si moj anđeo”  kojom su prikupljena sredstva za nabavku školskog mini-busa odnosno specijaliziranog vozila za djecu sa posebnim potrebama za čiju je kupovinu Vlada HNK-a izdvojila 110.000,00 KM, od ukupno 162.000,00 KM koliko je vozilo koštalo.

Iskazavši posebnu zahvalnost Vladi HNK-a i premijeru Hercegu, direktorica škole Maja Mustapić istakla je kako će specijalizirano vozilo, nabavljeno u okviru ove akcije, u velikoj mjeri olakšati rad sa korisnicima njihovih usluga, tim prije što njihovi štićenici dolaze iz svih gradova i opština na području HNK-a.

Ne krijući zadovoljstvo zbog činjenice da je kantonalna vlada dala doprinos provođenju ovog humanog projekta, premijer Herceg ovom je prilikom podsjetio na to da Vlada kontinuirano podržava brojna udruženja i ustanove koje provode različite projekte vezane za socijalnu zaštitu i zaštitu djece, posebno onih pojedinaca koji su u potrebi posebne brige i njege.

– Prepoznavši napore i trud ljudi koje je okupio projekat ”Ti si moj anđeo”, sa radošću smo prihvatili biti dio ove vrijedne akcije. Radostan sam što i danas vidim konkretne rezultate pružene podrške, posebno što smo bili u mogućnosti pomoći rad ove ustanove koju neizmjerno cijenim i koja mi je, iskreno, bliska srcu – poručio je Herceg, zahvalivši radnicima Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama Mostar na njihovom nesebičnom zalaganju u osposobljavanju učenika osnovnim znanjima, navikama i vještinama prilagođen individualnim potrebama učenika, sve u cilju njihove izgradnje u ravnopravne članove naše društvene zajednice.

Prethodni članakMuškarac iz Brčkog i tri pomagača uhapšeni zbog ubistva inspektora u Bijeljini (FOTO/VIDEO)
Naredni članakKompanija m:tel nastavlja ulagati u obrazovanje – donirali sredstva za adaptaciju učionice na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci