ŠKOLA SPORTA ZA UČENIKE OD ŠEST DO DEVET GODINA

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović najavio je danas da će u ovom gradu, u okviru sportskog društva “Leotar”, biti formirana škola sporta za učenike dobi od šest do devet godina, gdje bi se stručno i kvalitetno radilo sa djecom na razvoju fizičkih i mentalnih sposobnosti.
Petrović je rekao da bi nakon završene škole sporta profesori fizičke kulture upućivali učenike u sportske klubove.

“Razlog osnivanja škole je i povećan broj zdravstvenih poremećaja uzrokovanih fizičkom neaktivnošću djece školskog uzrasta”, naveo je Petrović, nakon sastanka sa direktorima trebinjskih osnovnih škola i nastavnicima fizičke kulture.

Petrović je istakao da je, na osnovu izvještaja Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske, evidentno da veliki broj djece ima zdravstvene probleme koji su usko povezani za nedostatkom adekvatne fizičke aktivnosti.

On je podržao inicijativu da se angažuje profesor fizičke kulture koji bi vodio časove za učenike četvrtih i petih razreda, a biće formiran i spisak profesora fizičkog vaspitanja i obrazovanja, koji nemaju punu normu časova ili se nalaze na evidenciji Zavoda za za zapošljavanje u Trebinju, da bi bili angažovani u školi sporta ili sportskim kolektivima.

“Nakon obavljene analize stanja fizičkog obrazovanja u osnovnim školama na području grada, koja će biti sprovedena u narednom periodu, omogućiće se slobodni termini u sportskoj dvorani `Miloš Mrdić` i osnovnim školama da bi škola sporta mogla nesmetano funkcionisati”, rekao je Petrović.

On je napomenuo da je, osim povećanja nivoa uključenosti djece u fizičke aktivnosti, u saradnji sa Zavodom za medicinu rada i sporta Republike Srpske, potrebno formirati i bazu podataka sa kartonom fizičkog razvoja učenika.

Prethodni članakConte se zlatnim slovima upisao u istoriju Premier lige
Naredni članakBiH profitirala iz sukoba Srbije i Hrvatske: Igman ugovorio posao vrijedan milion KM