Skočile cijene i u Neumu

Hoteli u Neumu skuplji su za 15, a restorani za 20 posto u odnosu na prošlu godinu, potvrdio je za N1 Branimir Butigan, predsjednik Udruženja hotelijera Neum.

“Što se tiče restorana poskupili su 20 posto, jer su poskupile i namirnice za restorane. To je trend koji nas prati. Gdje god se okrenete, sve je poskupilo i nije moglo zaobići ni nas, ni naše usluge. Ali mislim da će to opet biti puno pristupačnije u odnosu na ostalu jadransku obalu“, rekao je Butigan. Za sada je gostima prihvatljivo, kaže on, nije im skupo. To vide, dodaje, jer dobivaju veliki broj rezervacija za samo ljeto i podsezonu.

“Mislim da nema nekih negativnih komentara. Ljudima je shvatljivo. Prihvataju ponude i prave rezervacije. Dosta vremena unaprijed se prave rezervacije, uplaćuju avansi, dok je u zadnje vrijeme bilo 7 do 10 dana prije dolaska”, istakao je predsjednik Udruženja hotelijera Neum, dodajući da je deveti ali i deseti mjesec već popunjen.

Trenutno je u Neumu kombinacija stranih i domaćih gosti. Najbrojniji su oni iz Francuske, Poljske, Njemačke i Nizozemske. Ove godine Neum, osim lijepih plaža i sunca, kaže Butigan, nudi i manifestaciju “Neumsko ljeto”. Tu je i put Neum-Stolac koji će pridonijeti da se dobije više turista. Uradila se i nova šetnica, a uvedene su i jednoobrazne kućice.

Prethodni članakVoz iskočio iz šina, najmanje 10 poginulih
Naredni članakČović u Izraelu: Nikad više ne dopustiti holokaust