JAKIROVIĆ “Bilbija ne trči, ne bori se i nejak je”

Puno bure podiglo se oko nepozivanja Nemanje Bilbije u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Selektor Ivaylo Petev već duže vremena ignoriše najboljeg igrača lige iz samo njemu znanih razloga. Iako je za utakmicu s SAD-om pozvao gotovo ‘cijelu Premijer ligu BiH’, za Bilbiju, ni za ovu reprezentativnu akciju nije bilo mjesta.

Začuđujućom izjavom Petev je juče objasnio ne pozivanje Bilbije.

Tražio sam drugi profil igrača, koji su moćni i jaki, budući da protivniku moramo odgovoriti trkom i snagom. Pozvao sam igrače u skladu s tim. To su Krpić i Lukić, a naročito Lukić koji je mlad i perspektivan. Ovo je idealna prilika za igrače iz Premijer lige da se nametnu,  nadam se da će pokazati svoje kvalitete”, rekao je Bugar.

 

Bilbija je rekao kako poštuje selektorov izbor, ali da ga njegovo objašnjenje vrijeđa.

“Želim poštovanje i da se moje ime ne uzima tako olako. Moje rezultate niko nikad neće moći oduzeti i moraju se poštovati. Nisam dobio poziv za ovo sad okupljanje. Poštujem tu odluku, ali kako da poštujem izjavu “tražio sam drugi profil igrača od Nemanje Bilbije, tražio sam moćne i jake?” E to onda udara na moju inteligenciju i na sve ovo što postižem, a ja ni u jednom pogledu nisam glup dečko”, poručio je Bilbija u razgovoru za Sportsport.ba.

HŠK Zrinjski cijelu situaciju danas je komentarisao statistikom igrača.

“Nemanja Bilbija je u posljednja 22 premijerligaška nastupa postigao 22 pogotka! Nemanja Bilbija je u posljednjih 10 službenih utakmica strijelac bio u svakoj od tih 10 utakmica! Nemanja Bilbija je u sezoni 20/21 bio najbolji strijelac prvenstva! Nemanja Bilbija je drugi najbolji strijelac Premijer lige svih vremena sa 107 pogodaka! Nemanja Bilbija je kapiten HŠK Zrinjski”, objavili su iz Zrinjskog.

Ironičnu objavu je na svom Instagramu objavio i trener ‘Plemića’ Sergej Jakirović. On je naime podijelio sliku kapitena svoje ekipe uz poruku: “Ne trči, ne bori se i nejak je“, napisao je Jakirović uz smajliće.

 

Prethodni članakVozači oprez, snijeg u višim predjelima
Naredni članakKovačević: Srpska i njena skupština – ustavobranioci i Srpske i BiH