12,5 miliona KM za organizovanje izbora na računu CIK-a BiH

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović rekao je danas su sredstva u iznosu od 12.528.000 KM za sprovođenje opštih izbora u BiH operativna i da se nalaze na računu CIK-a.

Arnautović je rekao da se aktivnosti, koje nisu mogle biti započete ili su zaustavljene zbog nedostatka sredstava, sada mogu sprovesti.

On je istakao da je najzahtjevnija aktivnost javne nabavke, te da je CIK na današnjoj sjednici pokrenula sve javne nabavke potrebne za održavanje izbora zakazanih za 2. oktobar.

“CIK je donio i tri odluke o pokretanju pinovnih postupaka, jer smo ranije odluke poništili zbog visokih iznosa ponuda koje su premašile i do 100 odsto planirane iznose”, rekao je Arnautović u Sarajevu na konferenciji za medije.

Arnautović je pojasnio da je ponovo donesena odluka o štampanju i pakovanju izbornog materijala, o nabavci ambalažnog materijala i odluka o nabavci usluga oglašavanja u dnevnoj štampi na srpskom jeziku.

“Donesena je i odluka o nabavci usluga poštanske dostave izbornog materijala biračima u inostranstvu za glasanje putem pošte. Donesena je odluka o nabavci transporta izbornog materijala, o nabavci izrade i presnimaljavanja TV telopa, video-spota, motivacionog video-spota”, naveo je Arnautović.

Na današnjoj sjednici donijeta je odluka i o izboru najpovoljnijih ponuđača za postupak javne nabavke usluga održavanja serverske infrastrukture, operativnog sistema baze podataka i sistema za zaštitu i pohranu podataka i računarske mreže, te tehničke podrške aplikaciji za reviziju finansiranja političkih starnaka, kao i održavanja softvera za skladišnu evidenciju i upravljanje ljudskim resursima.

Arnautović je rekao da je juče potpisao i okvirni sporazum o nabavci usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića, što će koštati oko 1.634.000 KM, kao i ugovor o prijavi vlasništva o skladištenju valjka za utiskivanje vodenog žiga.

On je rekao da će za potrebe štampanja oko 14 milion glasačkih listića biti nabavljeno oko 120 tona papira.

Prethodni članakJablanica: Uhapšen zbog neovlaštenog snimanja i seksualnog uznemiravanja maloljetnice
Naredni članakDojava o 11 eksplozivnih naprava u UKC Srpske