Јusufspahić: Molimo Boga da čuva mir u Srbiji i dobre međuljudske odnose

Predsjednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije Muhamed Јusufspahić izjavio je, povodom predstojećeg Kurban bajrama, da su se u Srbiji desile mnoge dobre promjene vezane za islamsku zajednicu i pomolio se za mir u Srbiji i među ljudima.

– Molimo Boga dragog da nam čuva mir u Srbiji, da nam čuva Srbiju u miru, da nas čuva sve skupa, u dobrim međuljudskim odnosima i da nas čuva u dobrom susjedstvu sa svim našim susjedima – rekao je Јusufspahić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je sve lakše i lakše biti musliman u Srbiji i podsjetio na odluku Vlade Srbije da, pošto je Kurban Bajram pada u nedjelju, muslimani u Srbiji imaju pravo da koriste ponedjeljak kao slobodan dan za Kurban Bajram.

Istakao je da su se mnoge dobre promjene desile u Srbiji.

– Neću reći samo promjene, nego izuzetno dobra poboljšanja i Bogu smo zahvalni na tome – rekao je on.

Govoreći o ovogodišnjem odlasku na hadž u Meku, on je naveo da je Islamska zajednica Srbije uputila poruku, povelju zahvalnosti i priznanja nadležnima za hadž u Ministarstvu hadža Kraljevine Saudijske Arabije i ministru lično, čiji je trud doprinio da muslimani iz Srbije ove godine imaju obnovljenu misiju hadža.

– Ove godine čak imamo i veću kvotu, koja je sada obezbijeđena za 700 hadžija iz Srbije i zahvalni smo na tome – rekao je Јusufspahić.

Dodao je da upućuju i povelju priznanja i zahvalnosti Vladi Republike Srbije, konkretno Ministarstvu spoljnih poslova, koje je u proteklim godinama ovlastilo svog ambasadora u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, u Rijadu, da bude nadležan za hadžije iz Srbije.

Islamski praznik Kurban Bajram počinje sutra i traje četiri dana.

Prethodni članakDavidović: Dok bilježimo napade na povratnike u FBiH, ministar Helez pozira sa puškom
Naredni članakOBILJEŽEN DAN NESTALIH U NEVESINJU