Јoš jedna bezuspješna potraga za dječakom u moru u Herceg Novom

Danas je završena još jedna bezuspješna potraga za dječakom kojeg je talas povukao u more 17. januara sa šetališta u Herceg Novom.

Danilo Mijajlović, iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela, rekao je za portal podgoričkog Dana da je danas pretražen podvodni teren.

– U skladu sa planom pretražili smo jugoistočnu zonu od mjesta inidenta do dubine od 30 metara. Uslovi ronjenja su bili bolji nego prethodnih dana, a vidljivost pod vodom je od dva do tri metra. Veliki je prostor koji treba pretražiti, a danas je pretražena zona do 30 metara – rekao je Mijajlović.

Dodao je da će potraga biti nastavljena sutra.

Direktor Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić je rekao da se danas tragalo sa kopna, pod morem i iz vazduha.

– Pretraga je bila sa dvadesetak plovila, angažovano je bilo 16 ronilaca. Helikopter je letio dva sata. Ništa nismo uočili, od ulaza u Boku do Kumbora i do Njivica. Sutra ćemo potragu pojačati sa specijalnim plovimom HMZ-a. Naša dva ronioca na dah pogledaće uvale i rupe, a prijedlog ribara je da se sutra veče koriste i ferali, njih četiri do pet u nizu – kazao je Lukšić.

Prethodni članakOrban: Stabilnost i sigurnost BiH je u interesu Mađarske
Naredni članak“Biraj mjesto za megdan, ima da te rasturim” Vukanović poslao oštru poruku Stanivukoviću