Јolović: Otimanjem imovine prešli su “crvenu liniju”

Bivši komandant specijalne jedinice “Vukovi sa Drine” Milan Jolović poručio je danas na skupu “Sloboda” u Banjaluci da srpski borci neće dozvoliti otimanje imovine Republike Srpske.

Jolović je tokom skupa na Trgu Krajine pozvao na sabornost, jačanje srpskog jedinstva, definisanje zajedničkog stava i daljeg djelovanja u odbrani interesa od vitalnog značaja za srpski narod.

“Pozivamo na jedinstvo svih političkih subjekata, udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i građane u borbi za očuvanju Dejtonskog sporazuma i ustavnog poretka koji je iz njega proizašao”, naglasio je Jolović.

On je rekao da borci podržavaju sve one koji na dostojan način brane Republiku Srpsku, njenu dejtonsku poziciju i štite čast i ratnu žrtvu svih boraca.

Jolović je upozorio na opasnost odluka kojim se od Republike Srpske želi napraviti prazna ljuštura, zavisna od političkog Sarajeva.

“To vodi destabilizaciji čitavog regiona, za koju će biti odgovorni oni koji destabilizujuće odluke kreiraju, ali i oni koji zbog njih likuju. Mi znamo šta je rat i zato smo protiv svake destabilizacije i zveckanja oružjem”, istakao je Jolović.

On je rekao da to ne znači da će borci dozvoliti da se krčmi i umanjuje kapacitet Republike Srpske.

Predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Republike Srpske Marko Milošević kaže da su ratni vojni invalidi danas došli na skup “Sloboda” da kažu “ne” lažnim predstavnicima međunarodne zajednice i da im poruče da ne vjeruju u njihovu priču da odluke koje donose nisu protiv srpskog naroda i Srpske.

“Ovdje smo i da pošaljemo jasnu poruku da ne prihvatamo unitarnu BiH koja se pravi po volji jednog naroda. Posljednji nametnuti zakon je samo jedan korak ka tom cilju dijela međunarodne zajednce, kao i ratnom cilju Bošnjaka”, istakao je Milošević u obraćanju tokom skupa koji je organizovala Boračka organizcija Republike Srpske.

Milošević je upozorio da će, ako nestane Republike Srpske, nestati i Srba u BiH.

Velikom narodnom skupu pod sloganom “Sloboda”, koji je organizovala Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/ na Trgu Krajine u Banjaluci, prema procjenama policije, prisustvuje oko 18.000 ljudi.

Građani koji su pristigli iz svih dijelova Republike Srpske došli su da izraze podršku borbi za očuvanje odluka koje donose institucije Republike Srpske.

Okupljeni na skupu nose zastave Republike Srpske, te zastavice na kojima piše “sloboda”.

Skup “Sloboda” počeo je intoniranjem himne Republike Srpske “Moja Republika” i himne Srbije “Bože pravde”.

Tokom skupa član nekadašnjeg benda “Viteški ples” Miroslav Janjani otpjevao je pjesme “Sjećanje” i “Za ljepšu Srpsku”.

Srna

Prethodni članakNa skupu “Sloboda” oko 18.000 građana
Naredni članakZvaničnici Srpske na velikom narodnom skupu “Sloboda”