Јokić: Košarka nije glavna stvar u mom životu, već nešto u čemu sam dobar

Centar Denvera i srpski reprezentativac Nikola Јokić izjavio je danas da košarka nije glavna stvar u njegovom životu, već nešto u čemu je zaista dobar.

Јokić je sa ekipom Denvera osvojio titulu u NBA ligi, a srpski košarkaš je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije. Denver je trijumfom nad Majamijem u finalnoj seriji 4:1 došao do prve titule u istoriji kluba.

– Ojsećaj je dobar. Uvijek je dobro kada dođete do cilja, ali sve je u putovanju. Gubite, osjećate se pod pritiskom i stresom, sumnjate u sebe. Kada ostvarite cilj, sve je opušteno – izjavio je Јokić u razgovoru za NBA Tudej sa Malikom Endruz.

Srpski košarkaš je istakao da vjeruje da može da bude još bolji.

– Mislim da mogu da budem bolji, ali morate da se žrtvujete. Košarka nije glavna stvar u mom životu, ona je nešto u čemu sam dobar – dodao je Јokić.

Trener Denvera Majk Meloun izjavio je poslije osvajanja titule da očekuje još trofeja za Denver.

– Meloun je vrlo takmičarski nastrojen. Šta god da igrate sa njim, voli da se takmiči. Uvijek želi više i to je razlog zašto smo pobijedili – naveo je srpski košarkaš.

Јokić je na razgovor sa Malikom Endruz došao bez MVP trofeja.

– Stvarno ne znam gdje je. Ostavio sam ga kod Sparkija (klupski ekonom Sparki Gonzales) u sobi, ali više nije tamo. Nadam se da će se pojaviti u mojoj kući – rekao je Јokić.

Srpski košarkaš je iznio niz pohvala na račun saigrača DŽamala Mareja i trener Melouna.

– Zaista im vjerujem. To je najvažnija stvar i zato pobjeđujemo. DŽamal je bio povrijeđen i mislio je da će ga klub trejdovati. Igrao je loše, mediji su govorili loše o njemu. Ali, dokazao je svima… Ne svima, sebi je dokazao da može da predvodi šampionski tim – istakao je Јokić.

Јokić će danas sa Nagetsima imati šampionsku paradu na ulicama Denvera, a potom će otputovati u Srbiju. Novinarka je pitala košarkaša Denvera da li će imati proslavu u Srbiji.

– Vidjećemo, ne znam. Ne želim ništa veliko, želim da se opustim, odem kući i budem u blizini prijatelja i porodice. I samo da uživam u trenutku – istakao je Јokić.

Prethodni članakUkinut PDV na doniranu hranu u BiH: Omogućeno poklanjanje hrane vrijedne 130 miliona KM
Naredni članakZadužbina srca – neka nas knjiga spaja