Zvizdić zgrožen zbog poruka mržnje iz Čapljine

SARAJEVO – Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izražava zabrinutost i zgroženost zbog poruka „mržnje, i etničke i vjerske diskriminacije koje su proteklog vikenda poslali pojedini ostrašćeni građani Čapljine tokom manifestacije Velike maškare“.

Zvizdić u reagiranju navodi kako njihova morbidna izvedba predstavlja nedopustiv akt koji vrijeđa žrtve, ruši dostojanstvo pojedinca i potiče strah.

„U vremenu kada treba da težimo civilizacijskim vrijednostima koje su ugrađene i u evropsku konvenciju o ljudskim pravima i koje najjasnije osuđuju diskriminiranje po bilo kojoj osnovi, ovakvo ponašanje pojedinaca koji vrijeđaju dostojanstvo drugih i veličaju presuđene ratne zločince, predstavlja drzak, neciviliziran i zlokoban postupak“, naveo je Zvizdić u svome reagovanju.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH očekuje od nadležnih institucija da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionisale takve demonstracije ideološke, nacionalne i vjerske mržnje.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password