Zoran Tegeltija IMENOVAN ZA PREDSJEDAVAJUĆEG Savjeta ministara BiH

Biviši ministar finansija Republike Srpske, Zoran Tegeltija je i zvanično predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, potvrđeno je na današnjoj hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Od 38 prisutnih poslanika, za je glasalo 28, protiv osam, dok su suzdržana bila dva poslanika.

Poslanici iz opozicionih stranaka nisu podržali imenovanje Tegeltije, a kao jedan od razloga naveli su i to da je u izjavi koju je bio dužan popuniti naveo lažne podatke koji se odnose na raniju presudu koja mu je izrečena. Imenovanje Tegeltije podržali su poslanici SDA, HDZ BiH i SNSD zajedno s još nekoliko političkih partija.

Odgovarajući na pitanja poslanika Tegeltija je rekao da kada bi danas odgovarao na sva pitanja njegovi odgovori trajali duže nego cijela rasparava.

– Tražiću stenogram svih diskusija danas i o njima se izjasniti prilikom usvajanja programa rada Savjeta ministara BiH. Siguran sam da će se u programu rada naći mnogo toga o čemu se vi govorili, jer je to širi dokument od ekspozea – rekao je Tegeltija i dodao da govornicu nikada neće korisiti za uvrede i omalovažavanje drugih.


Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password